До протестів польських фермерів долучилися бджолярі

За матеріалами інтернет-видань 03.03.2024 574
До протестів польських фермерів долучилися бджолярі

Як пише Moja Ostrołęka, група місцевих пасічників долучилася до загальних протестів.  Обладнані пристроями для обкурювання вуликів, одягнені в захисний одяг, вони поставили на стоянці металеві бочки – ті самі, в яких мед з України потрапляє до Польщі – руйнуючи польське бджільництво.
Зазначається, що бджолярі з цілого регіону діяльності Товариства бджільництва Курпіє-Мазовецького планують разом з фермерами подати петицію до міністра сільського господарства при делегації Управління Мазовецького воєводства.

"Нас заливає мед з України, який не перевірений поляками. Імпортується як «мед технічний». Це скандал, що існує таке поняття, як «технічний мед». Компанії, які імпортують цей товар, теж використовують демпінгові ціни. Зараз оптом мед подешевшав до 10 злотих. У бджолярів є надлишки меду, у сімейних господарствах є надлишки меду, які зараз ніхто не хоче купувати. Це хороший, польський, суперякісний мед і ніхто його не хоче; однак у магазинах є багато меду за ціною 19 злотих або менше, що становить менше цента виробництва", - зазначив пан Януш Маржевський.

 

У вимогах польських бджолярів йдеться про ризик знищення малих сімейних бджільницьких господарств.
Ймовірно, пасивність польського уряду в цьому питанні призведе до краху тисяч сімейних бджільницьких господарств, які виробляють здорову їжу, і загроз продовольчій безпеці Польщі.

Kurpiowskie Bractwo Bartne

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ