Донецькі аграрії відновлюють виробництво в умовах війни

За матеріалами інтернет-видань 11.05.2023 500
Донецькі аграрії відновлюють виробництво в умовах війни

У Донецькій області ТОВ "Елвіко-Гігант" відновлює виробництво в умовах війни. В цьому 10 травня переконалися представники департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА.

До війни ТОВ «Елвіко-Гігант» було  потужним спеціалізованим сільськогосподарським підприємством регіону з вирощування овочевих культур та картоплі.
Наразі трудовий колектив попри всі негаразди воєнного стану, руйнацію виробничих приміщень та техніки внаслідок бойових дій, продовжує в складних умовах здійснювати комплекс весняно-польових робіт та дбати про продовольчу безпеку держави.

За даними департаменту, в Донецькій області за період бойових дій пошкоджено майно 264 приватних та державних підприємств, які здійснюють свою діяльність в АПК.
Зокрема, в галузі тваринництва постраждало 28 сільськогосподарських підприємств, в галузі переробки та зберігання сільськогосподарської продукції – 8 елеваторів та 7 хлібопекарських підприємств, в галузі рослинництва та садівництва – 221 підприємство.
За попередньою інформацією, наданою суб’єктами господарювання, сума завданих збитків складає майже 2,9 млрд. грн, в тому числі пошкоджено або знищено техніки та обладнання на суму понад 0,5 млрд. грн.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ