Дощі пройшли, в Апостолівщину жнива привели

Григорій Давиденко 21.06.2024 458
Дощі пройшли, в Апостолівщину жнива привели

   Друга неділя червня виявилася щедрою на опади. У Січеславщині вони йшли упродовж кількох днів, різної інтенсивності. Ось що повідомив голова Криничанської районної Асоціації фермерів та приватних землевласників Петро Матвій:

- У нас один дощ був 15 міліметрів, другий 32 мм, це більше місячної норми. Всі рослини на полях у хорошому стані. А там, де фермери і технології вирощування змогли дотриматися, все відмінно. Думаю, ці опади ще наллють пшениці. Жнивувати почнемо тижнів за півтора. З цим упораємося, основне — перемогти ворога на фронті.

   Дійсно, це для нас усіх, в Україні та поза нею сущих, основне завдання. У вільну від позаторішньої близькості середньовічних варварів Апостолівщину циклон теж приніс опади. Очільник фермеського господарства із села Новоукраїнка Нивотрудівської ОТГ Володимир Каллаур (на фото вгорі справа з телефоном в руці, фіксує рейдерську атаку на землі ФГ 5 липня 2022 р.) повідомив «Фермеру Придніпров’я»:

- Пройшли гарні дощі, ожили і кукурудзи, і соняшники. А ячмені сусіди вже почали косити. У ПОГ «Добробут» урожайність 37 цнт з гектара, в ПП «АВІ» Анатолія Гергеля приблизно стільки ж. Після Трійці піде більш масова косовиця і обмолот, ячмінь місцями ще зеленкуватий.

   Тож із хорошим почином, хлібороби Придніпров’я! Хай усім землеробам, з ким Ярило вранці першим обіймається в січеславських вільних степах, і сіється, і жнеться, й здоров’я додається на многії, благії літа!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ