Досі куркулів розкуркулюємо, як і сто років тому...

За матеріалами інтернет-видань 11.05.2023 396
Досі куркулів розкуркулюємо, як і сто років тому...
У слова «куркуль» кілька значень. Під одним сховано "страх і небезпеку", під іншим замаскувався "той, хто вдягнутий в шубу". Яким би значенням не керувався, а висновок один - небезпечний той, хто вдягнутий. Принцип старий, діяв 100 років тому: радянській владі "одягнені" не потрібні. Одягнені у власне вміння господарювати на землі і в знання, придбані важкою селянською працею.
Так, нині у Черкаській області триває "роздягнення" СТОВ "Агрофірма"Маяк". Повідомила Всеукраїнська Аграрна Рада.
Ще не відболіло тут рейдерство ТОВ "Красногірське", як сфабриковане слідство на іншому агропідприємстві. Може, не вдалося з тим, так до іншого перейшли?
Засновнику "Маяка" загрожує позбавлення волі.
 
“Моєму семдисятиричному батьку погрожують взяттям під варту. Хоча до того, як ми отримали державні гроші, ми не мали жодної кримінальної справи проти діяльності господарства”, - розповів Олексій Васильченко.
 
Права СТОВ «Агрофірма «Маяк» захищає Дмитро Лошаков, адвокат. За його словами, правоохоронці досі не ознайомили  із експертизою та матеріалами слідства.
 
“Хочемо звернути увагу, що об’єкт був збудований повністю, введений в експлуатацію і тільки після цього були подані документи до комісії Мінагрополітики, яка вирішує виділяти держпідтримку чи ні. З їх боку не було претензій і немає сьогодні. Заробітна плата виплачувалась в “білу”, з неї сплачені податки. Гроші отримали будівельники. Це ж добре, коли люди можуть отримати більше за свою роботу, а керівництво агрофірми за це хочуть судити”, - зауважив Дмитро Лошаков.
 
Проте, правоохоронці й досі стоять на своєму. На підприємстві був проведений обшук, у ході якого нічого не було вилучено. А керівників “бомбардують” повістками. В агрофірмі звернулись до органів генпрокуратури з вимогою провести перевірки слідчих органів, які ведуть цю справу.
Як зазначила #ВАР , правоохоронці хочуть створити перешкоди відповідальному агробізнесу у воєнні часи. Оскільки ніяких передумов для слідства в агрофірми не може бути, запевняють фахівці ВАР. Вони уточнюють, що будуть уважно спостерігати за перебігом слідства.
Хоча, на нашу думку, спостерігати - це точно "зняти шубу" з одягненого.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ