Доступний факторинг

За матеріалами інтернет-видань 18.12.2023 316
Доступний факторинг


В Україні запущено новий  фінансовий інструмент в межах  Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»* для забезпечення мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП) оборотним капіталом - Програма «Доступний факторинг».
Факторинг – це фінансова операція, що дозволяє підприємствам отримати негайний доступ до грошових коштів та відновити свою ліквідність для виробництва нових товарів.

У межах Програми "Доступний факторинг" підприємство за відповідний відсоток поступається факторинговій компанії (уповноваженому фактору) своїм правом вимоги до покупця за неоплачені товари і послуги.

Фонд розвитку підприємництва (ФРП) призначений оператором програми «Доступний факторинг» і реалізовуватиме її через банки-партнери: Креді Агріколь Банк, ОТП Банк, ТАСкомбанк, КОМІНБАНК, Банк Глобус та МТБ Банк. З ними вже укладені відповідні угоди.

Умови участі в Державній програмі «Доступний факторинг»

Фінансова підтримка суб’єктів господарювання за договорами факторингу передбачатиме компенсацію відсоткової ставки за факторинг на рівні до 13% річних. Уповноважений фактор надаватиме факторинг суб’єкту господарювання у розмірі до 95% дебіторської заборгованості, але сума фінансування не може перевищувати 150 мільйонів гривень, включаючи кошти, отримані за програмами «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».

Хто може долучитися до Програми

Мікро-, малі, середні та великі підприємства – резиденти України, що здійснюють постачання товарів, виготовлених українським товаровиробником, на умовах відстрочення платежу:

    фізична особа – підприємець;

    юридична особа, кінцевий бенефіціарний власник (контролер) якої є фізична особа – резидент України;

    сільськогосподарський товаровиробник**.

Детальніше про Державну програму «Доступний факторинг» можна дізнатися на офіційному сайті ФРП.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ