Доцільно розширювати можливості жінок із сільської місцевості

За матеріалами інтернет-видань 04.04.2023 322
Доцільно розширювати можливості жінок із сільської місцевості

За словами заступниці Міністра аграрної політики та продовольства України Людмили Шемелинець, статистичні дані говорять, що на 1 січня 2022 року чисельність сільського населення становить 12,5 млн. осіб. Серед них 6,5 млн. або 52 % - жінки.  І вони отримують зарплату на 15% менше,  ніж чоловіки за ту ж саму роботу.
Як зазначила посадовиця, 37%  жінок, які проживають у селах, є економічно активними та зайняті як наймані працівниці чи приватні підприємці, фермери. Таким чином, у громадах сформувався певний прошарок жінок-лідерів. Переважно вони поєднують найману працю із сільськогосподарською на своїх земельних ділянках, щоб підвищити свій матеріальний добробут.

"Наразі доцільно розширювати можливості жінок, які проживають у сільській місцевості, сприяти доступу їх до медичних, освітніх, соціальних, економічних послуг, забезпеченню їх прав та належного соціального захисту, що у свою чергу, потребує консолідованої державної політики органів державної влади усіх рівнів", - зазначила Людмила Шемелинець.

Як приклад, вона навела проєкт міжнародної технічної допомоги «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Він супроводжує фермерок та фермерів, кооперативних лідерів та лідерок в удосконаленні їхніх навичок з бізнес-менеджменту та кооперативного життя. Підтримка господарств, очолюваних жінками, є основною метою діяльності проєкту, та спрямована на розвиток їхніх навичок та професійного рівня.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ