ДРУГІ РОКОВИНИ СТРІЛЯНИНИ НА ПІВДЕНМАШІ

За матеріалами інтернет-видань 27.01.2024 339

ТІЄЇ СТРІЛЯНИНИ З ТРАГІЧНИМИ НАСЛІДКАМИ, яку влаштував нацгвардієць Артемій Рябчук

27.01.2024  · Олег Лотошников

Сьогодні, 27 січня, минуло два роки із моменту стрілянини на Південмаші, яку влаштував нацгвардієць Артемій Рябчук.  Про це повідомляє Відкритий. Трагедія сталася 27 січня 2022 року близько 3:40 ночі в Дніпрі на території заводу «Південмаш». Солдат Національної гвардії Артемій Рябчук розстріляв варту – чотирьох товаришів по службі та контролерку воєнізованої охорони «Південмашу». Ще п’ять людей зловмисник поранив. Після злочину він втік з території заводу у невідомому напрямку. В той же день його затримали у Підгородному Дніпровського району.

За даними слідства, обвинувачений Артемій Рябчук після призову на військову службу зіткнувся із не статутними відносинами з боку старших по призову колег. Він кілька разів був свідком конфліктів та сварок, про які доповідав керівництву. Після цього в інших військовослужбовців сформувалося до нього негативне ставлення.

За кілька годин до трагедії, перебуваючи у складі бойової варти, солдат мав відпочивати, втім отримав наказ впорядкувати документацію у вартовому приміщенні. Цей наказ старшого за призовом військовослужбовця він сприйняв за знущання, після чого вирішив мститися за всі попередні образи. Перебуваючи у кімнаті зберігання зброї, він взяв автомат та набої й почав жорстоко розстрілювати, як він вважав — усіх своїх кривдників.

Вирок нацгвардійцю ще не винесли. Останнє судове засідання відбулося 10 лютого 2023 року у Красногвардійському районному суді Дніпра. Загалом йому повідомили про підозру за трьома статтями: умисне вбивство, дезертирство, викрадення та привласнення військовослужбовцем зброї і боєприпасів. Артемій Рябчук провини не визнав по жодному з пунктів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ