Другий індустріальний парк в Полтавській області спеціалізуватиметься на глибокій переробці агропродукції

За матеріалами інтернет-видань 04.03.2024 375
Другий індустріальний парк в Полтавській області спеціалізуватиметься на глибокій переробці агропродукції

Згідно з рішенням Уряду в Полтавській області ідустріальний парк «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Його діяльність передбачає значні інвестиції в будівництво підприємства глибокої переробки агропродукції та вагомі результати роботи.

За словами заступника Міністра економіки Віталія Кіндратіва, на території парку, який розташується на площі в понад 13 га в Лубенському районі Полтавської області, передбачається спорудження підприємства з глибокої переробки зерна кукурудзи. Підприємство спеціалізуватиметься на виробництві харчових продуктів, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, готових кормів для тварин. Також серед напрямків роботи парку –  виробництво готових металевих виробів, лісопильне та стругальне виробництво та ін.

Для безперервного постачання енергії на об’єкти виробництва буде збудована ТЕС загальною потужністю 3 МВт. Відповідно до укладеного з американськими інвесторами меморандуму, в облаштування інфраструктури парку планується інвестувати 7 млн. дол. США, в будівництво об’єктів парку – 20 млн. дол. США. Робота парку забезпечить 350 громадян новими робочими місцями в переробній промисловості.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ