ДВА ДНІ ПОСПІЛЬ РОСІЙСЬКІ ФАШИСТИ АТАКУВАЛИ МЕЖІВСЬКУ ГРОМАДУ

За матеріалами інтернет-видань 07.10.2024 32

П’ятеро поранених, побиті будинки, техніка, масштабні пожежі (ФОТО)

 

З вечора 5 жовтня та весь день 6 жовтня і вніч на 7 жовтня ворог наніс удари з РСЗВ по Межівській громаді Синельниківського району Дніпропетровської області.  Постраждали два населені пункти одного старостинського округу.

На жаль, маємо п’ятеро поранених – з них дві жінки.

Увечері постраждали 50-річна жінка і 56-річний чоловік, а вже вдень осколкові поранення отримали інші знову таки чоловік та жінка. Вони були госпіталізовані до лікарні.

Ще один чоловік перебував у полі та отримав мінну-вибухову травму внаслідок падіння БПЛА.

Пошкоджені житлові будинки, авто, сільгосптехніка.

Крім цього, під час обстрілів ушкоджено лінії електропередач, газові магістралі в кількох місцях.

Наслідки аварії ліквідовували працівники ДСНС, зокрема ДПРЧ-59 (Межова) Межівської газової дільниці, енергетики.

З ПОВІДОМЛЕННЯ. Сергій Лисак/ Дніпропетровська ОДА та Микола Лукашук/ Дніпропетровська обласна рада

Під ударом ворожої РСЗВ ввечері була Синельниківщина. Постраждали 50-річна жінка і 56-річний чоловік. Вони у лікарні, отримують всю необхідну допомогу. За даними медиків, стан пацієнтів середньої тяжкості.

Пошкоджені три приватні будинки, дві автівки і трактор. Горіли суха трава, стерня й сіно. Пожежу рятувальники приборкали.

– Агресор накрив населені пункти Синельниківщини з РСЗВ. Постраждали три людини. Осколкові поранення отримали чоловік та жінка. Вони у лікарні. Пошкоджені чотири будинки, легкова автівка, гараж агрофірми, тракторний причіп. Зачепило й газогін. Виникло декілька займань сухої трави. 

Через влучання БпЛА під час збору врожаю в полі мінно-вибухову травму отримав 45-річний чоловік. Потерпілий госпіталізований. Микола Лукашук – голова ДОР

06.10.2024. Безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на 18:30. Ворог атакував Синельниківський район з ...

 

Виконавчий комітет Межівської селищної  ради вже направив у населений пункт будматеріали для постраждалих домогосподарств, зокрема, OSB та брезент для швидкої допомоги в ремонтах.

На місці, разом з правоохоронцями та МНС-никами, почала роботу комісія Межівської селищної ради, яка попередньо оцінювала об’єми спричиненої шкоди. Перед другою атакою росіян 6 жовтня, за уточненими даними, було пошкоджено 11 будинків.

Про кожного, з ким сьогодні спілкувався «Межівський меридіан», можна сказати, що вони «народилися  у сорочці».

Анатолій говорить, просто не може відійти від шоку: кілька  касет вибухнули буквально за кілька метрів від будинку. Не залишилось жодного цілого скла, автівки посічені… У хаті були онуки і вони вирішили тікати у паузі між прильотами.

Не менше шокований їхній сусід – Євген, каже, що ледь змогли загасити пожежу. Горіло сіно, суха трава. Допомагали рятувальники.

Але насамперед…. бідкається про понівечену сільгосптехніку…  Він – одноосібник і трактор – це його хліб.

Працівниця місцевого дитячого садочка Наталія говорить, що касетами та вибуховою хвилею пошкоджені багато вікон. І показує ікону та портрет Шевченка, які… чудом залишилася цілою на підвіконні поруч з діркою від осколка.

Подружжя Наталія та Олексій розповідають, що вибухів було кілька 5-6, з паузами. Після першого прильоту вибігли і побачили пожежу у сусідів. Але прилетіло знову і довелося забігти в будинок.

Практично, повністю зруйнований дах у будинку пані Людмили. Вона – у розпачі, говорить, що не виходила на вулицю до самого ранку. А коли побачила наслідки, то опустилися руки…Щодо поранених, яких забрала швидка, то місцеві розповідають, що  це  чоловік та дружина, які приїхали допомагати знайомим гасити пожежу після прильоту. Вони отримали ураження касетними боєприпасами та госпіталізовані.

По іншому населеному пункту інформація про постраждалих уточнюється.

Що й говорити, люди налякані..

Це черговий терористичний акт росіян. Один з багатьох сотень і тисяч…

Обстріл  мирного населеного пункту інакше, як тероризмом, дійсно, не назвеш…

 

Закликаємо земляків, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і, за можливості, зайвий раз не наражати себе, а особливо дітей, на небезпеку!

Окупанти обстрілюють населені пункти України касетними боєприпасами.

Тож, під час виявлення підозрілих предметів – ні в якому разі не піднімайте їх, а одразу викликайте рятувальників  – 101 або правоохоронців – 102. 

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І БЛИЗЬКИХ!

Фоторепортаж з місця подій  – Євген Хрипун “Межівський меридіан”:

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ