Дві причини, завдяки яким Україні дозволять бити західною зброєю по території рф

За матеріалами інтернет-видань 11.09.2024 223
Віталій Бесараб, "Еспресо".

    Дипломат Роман Безсмертний вважає, що постачання Іраном балістичних ракет до рф, а також знищення Збройними силами України складу північнокорейських боєприпасів вплинуло на позитивне рішення партнерів щодо зняття обмежень для ударів по території РФ їхньою зброєю.

    Таку думку він висловив в етері Еспресо.

   "Ще під час засідання групи "Рамштайн", а особливо під час брифінгу, який проводили міністр оборони США Ллойд Остін та голова Обʼєднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун, було зрозуміло, що військові відомства ключових країн ухвалили позитивні рішення щодо ударів їхньою зброєю по території агресивної рф. І це стосується не лише обмежень, а й постачання високоточної зброї. Що стосується політичного керівництва цих країн, зокрема США, Німеччини та Великої Британії, то їм потрібні були аргументи для цього рішення. Наскільки я зрозумів, наше військово-політичне керівництво надало такі аргументи на цій зустрічі. До того ж відбувся дуже емоційний виступ президента України", - пояснив Безсмертний.

   Дипломат переконаний, що рішення про зняття обмежень для ударів по території росії західною зброєю вже ухвалене.

   "Найближчими днями в Києві зʼявляться держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі. Це свідчить про те, що рішення про зняття обмежень бити західною зброєю по території рф уже є. Інша справа - як і коли вони будуть оголошені. Також варто зазначити, що додатковим стимулом для цього рішення є два факти. Перший - це те, як майстерно ЗСУ вразили склад із боєприпасами та північнокорейськими ракетами. Друге - це те, що Іран почав постачати рф ракети. Ці два аргументи, а також обговорення, яке відбулось на "Рамштайні", привело до зняття обмежень щодо ударів по території рф", - додав він.

     Нагадаємо: у п'ятницю, 6 вересня, президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини на авіабазу "Рамштайн" для участі у 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України.

  • У вступних ремарках на засіданні Міжнародної контактної групи з допомоги Україні очільник Пентагону Ллойд Остін анонсував новий пакет допомоги Україні вартістю 250 млн доларів.

  • А 10 вересня стало відомо, що держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі здійснять спільний візит до України цього тижня.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ