«Є два паралельні світи: в одному йде війна, а в іншому - вона не йде», - Скрябін

За матеріалами інтернет-видань 02.02.2024 457
«Є два паралельні світи: в одному йде війна, а в іншому - вона не йде», - Скрябін
Від дня трагічної загибелі Андрія Кузьменка, українського співака, композитора, письменника, телеведучого, продюсера, шоумена, актора, лідера гурту "Скрябін" (1968-2015) минає 9 років.
 
"Я у свої 46 років розумію, що нейтральним бути не можна. Після місяців війни виходить, що є два паралельні світи: в одному йде війна, а в іншому - вона не йде. Причому, на території однієї країни. В одному - гинуть люди, а в другому - абсолютно не поміняли спосіб свого життя: ходять по салонах краси, по дорогих ресторанах, ведуть світські бесіди, витрачають гроші й абсолютно не переймаються ні матеріально, ні духовно за те, що відбувається в нашій країні.", - ніби сьогодні написав Андрій Кузьменко.
 
Всезагальну любов він здобув завдяки своїй чесності і щирості. Він не боявся висловлювати свої думки і погляди, не зраджував своїм ідеям і переконанням.
 
Андрій Кузьменко народився в м.Самборі на Львівщині. Пізніше родина переїхала до Новояворівська, де Андрій закінчив музичну школу за класом фортепіано. Потім - факультет стоматології Львівського медінституту, де довчився на прохання батьків.
Надалі життя Андрія було тісно пов'язане з музикою і гуртом "Скрябін".
 
"Мама моя колись дала мені пораду: "Андрійку, чим ти менше будеш мати вільного часу в дитинстві, тим більше матимеш його, як станеш дорослим".
 
Я сприйняв це через сльози, кров і піт. То діло перейшло не то що в охоту вчитися, а просто, щоб не було скандалів вдома. Бо тільки отримував трійку, в мене був такий скандал, що ходив пішки по потолку. У мене кидали тапочки, я стояв на якомусь гороху чи гречці колінами в куті. Але все-таки батьки змогли вселити, що треба пахати для того, щоб вимагати потім щось від життя", - згадував в одному з інтерв'ю Андрій Кузьменко.
 
У 2006 році він проявив себе як письменник після видання власної книги-автобіографії "Я, Побєда і Берлін", яка кілька разів перевидавалась. Потім були "Місто, де не ходять гроші" та інші книги.
У березні 2022 р. року мала відбутися прем'єра художнього фільму режисерки Ольги Ряшиної за мотивами повісі Андрія Кузьменка "Я, "Побєда" і Берлін", але через повномасштабне рашистське вторгнення прем'єру відклали. Ольга Кузьменко (1947-2023), мама Андрія, тоді сказала, що прем’єра буде обов’язково - після нашої перемоги.
 
Андрій Кузьменко мав активну життєву позицію, яку часто висловлював в інтерв'ю. Допомагав військовим і пораненим у зоні АТО на сході України.
Сьогодні вже дорослою стала донька Марія-Барбара. Дружина Андрія Світлана хотіла назвати доньку Марією, а він - ім’ям кумира дитинства, польської актриси Барбари Брильської.
 
"Мій дім - єдине в світі місце, де мене люблять і чекають незалежно від того, хто я і скільки заробляю. Я ніколи не зраджу найближчих мені людей.", - Андрій Кузьменко.
 
Мама Андрія Ольга Михайлівна написала про сина зворушливі книги, а тато Віктор Кузьмович сказав:
 
"Я гордий за свого сина. Тому що він прожив коротке, але гідне життя".
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ