«Є два варіанти порятунку людей», - командир морпіхів Маріуполя

За матеріалами інтернет-видань 20.04.2022 994
 
скриншот

Українці бійці і мирні жителі Маріуполя в надважких умовах повної окупації продовжують стійко обороняти Маріуполь. У мережі ФБ командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор ЗСУ Сергій Волинський запропонував два варіанти порятунку міста та його жителів з обложеного  міста:

- Перший це різка військова операція, яка відбуватиметься прямо зараз із усіма необхідними засобами. Кількісним, оснащеним угрупуванням сил, яке в один ривок різким і глибоким ударом з'єднає нас у нашому районі оборони. Ключовим вважаю перевагу в повітрі та артилерії. Варіант можливий, хоча складний та ризикований.

Другий – політичне рішення. Його бачу цілком реальним за умови ефективної дипломатії. Закликаю дипломатів сприяти міжнародному контролю за безпекою виходу бойового гарнізону та цивільних осіб, які потрапили в капкан війни у Маріуполі. Своє звернення  адресую світовим лідерам, громадянським та релігійним діячам, дипломатам. Ще є шанс урятувати людей.

Перед цим міськрада Маріуполя повідомила, що російські окупанти завдають ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами. В підземних укриттях металургійного комбінату знаходиться не менше тисячі осіб, переважно жінки з дітьми та літні люди.

Раніше заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар звернувся до України:  "Ми будемо воювати, ми будемо використовувати кожен патрон, який у нас залишився, але ми закликаємо батьківщину врятувати цивільних, поранених та забрати тіла".

Щойно командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський закликав іноземні держави терміново провести "екстракцію"і з Маріуполя – вивезти кілька сотень військових і цивільних із "Азовсталі" у безпечне місце, аби врятувати від росіян. У відеозверненні, оприлюдненому журналісткоюНаталією Нагорною  в ніч на 20 квітня, Волинський сказав: 

- Це наше звернення до світу. Це може бути нашим останнім зверненням. В нас, можливо, залишилися лічені дні чи години. Угруповання противника в десятки разів перебільшує нас. Вони мають панування в повітрі, в артилерії, в угрупованнях, які діють на суходолі, в техніці й танках. 

Ми ведемо оборону на одному об’єкті, на заводі ("Азовсталь"), де знаходяться військові Маріупольського гарнізону та цивільні особи, які потрапили в пастку війни. З нами 500 поранених, є мирні жителі, жінки і діти.

Ми звертаємося до світових лідерів (із проханням) допомогти нам. Ми звертаємось із проханням застосувати до нас процедуру "extraction" та вивести нас на територію третьої держави. Дякую.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ