Ексголова Дніпропетровської обласної ради підозрюється у погрозі вбивством, а також зловживанні службовим становищем

Марина Бабич 20.12.2021 302

Ексголова Дніпропетровської обласної ради підозрюється у погрозі вбивством, а також зловживанні службовим становищем. Його дії   спричинили державі збитки майже 10 млн. грн. (ч.1 ст.129 та ч.2 ст.364 КК України). Повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, будучи очільником обласної ради, посадовець незаконно прийняв рішення про передачу у власність приватного підприємства понад 500 державних трансформаторних підстанцій в обхід процедури приватизації та винесення питання на розгляд депутатам обласної ради. Об’єкти вартістю понад 9,7 млн. грн. вибули з власності територіальної громади на користь приватних осіб.

Окрім того, перебуваючи на посаді першого заступника голови однієї з міських рад, чоловік погрожував вбивством своїм підлеглим, якщо вони розкажуть про його незаконні дії та відмовляться підписувати завідомо  неправдиві офіційні документи.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Оперативний супровід - Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід для ексголови Дніпропетровської обласної ради - застава у сумі 1 135 000  грн. Прокуратура не погоджується з рішенням суду і готує апеляційну скаргу, вимагаючи обрати підозрюваному, який наразі обіймає посаду першого заступника голови однієї з міських рад, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ