ерефія влаштувала пожежу на Запорізькій АЕС, радіація в нормі, - Зеленський

За матеріалами інтернет-видань 12.08.2024 134
ерефія влаштувала пожежу на Запорізькій АЕС, радіація в нормі, - Зеленський
Окупанти влаштували пожежу на ЗАЕС - Зеленський
Фото: Укрэнерго

    Президент України Володимир Зеленський прокоментував інформацію, що над однією з градирень Запорізької атомної електростанції валить густий чорний дим.

   Про це глава держави написав у Telegram.

   Зеленський підтвердив, що це окупанти влаштували пожежу на території ЗАЕС. Він запевнив, що наразі показники щодо радіації в нормі.

"Але поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути", – наголосив президент.

   Глава держави нагадав, що росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу України, Європи та світу.

   "Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ. росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки", – підсумував Зеленський.

  Нагадаємо, що ввечері 11 серпня російські окупанти підпалили в градирні Запорізької АЕС автомобільні шини у великій кількості.

   4 березня 2022 року російські війська захопили Енергодар Запорізької області — місто, в якому розташована АЕС. На території самої ЗАЕС окупанти розмістили свої війська та військову техніку.

 

Російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram в неділю, 11 серпня.
"Енергодар. Фіксуємо з Нікополя, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Наразі показники щодо радіації в нормі. Але поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути", - написав глава держави.

Зеленський зазначив, що Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу."Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ. Росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки", - наголосив президент.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ