ЄС ухвалив часткове ембарго на нафту рф та інші санкції

За матеріалами інтернет-видань 31.05.2022 440

 

 
Шарль Мішель, фото Getty Images

Добрі вісті надійшли з Європи -глава Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що лідери країн Євросоюзу домовилися про часткову заборону на імпорт російської нафти та інші обмеження в рамках 6 пакету санкцій проти росії. Про це він та глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн звістили в соцмережах, повідомляє "Українська правда".

За ухваленими домовленостями, Євросоюз може заборонити ввезення близько 2/3 російської нафти, яку він купував.

"Це скоротить величезне джерело фінансування для її військової машини. І є максимальним тиском на росію з метою припинення війни", - зазначив Мішель.

Крім того, у шостому пакеті санкцій будуть й інші заходи, у тому числі відключення від SWIFT найбільшого російського банку "Сбербанк", персональні санкції проти відповідальних за військові злочини в Україні осіб, заборона трансляції в ЄС ще 3 російських державних мовників.

А Урсула фон дер Ляйєн заявила, що вітає ухвалене рішення про нафтове ембарго, завдяки якому імпорт нафти в ЄС із росії до кінця року скоротиться приблизно на 90%. Вона також повідомила, що члени ЄС "домовилися про те, щоб якнайшвидше покінчити із залежністю від російського газу, нафти і вугілля". Фон дер Ляйєн зазначила, що план з досягнення цієї мети включатиме такі пункти:

        збереження енергії;

  • відхід від російського викопного палива;
  • великі інвестиції у відновлювані джерела енергії;
  • фінансування у розмірі 300 млрд євро, більша частина з яких надійде до Фонду відновлення та порятунку економіки.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ