Єврокомісія у серпні - жовтні виділить допомогу для малих фермерів

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2022 293

Єврокомісія на прохання українського Уряду протягом серпня-жовтня виділить допомогу для малих с/г виробників. Цей процес перебуває на завершальній стадії і вже найближчим часом Мінагрополітики презентує нові програми підтримки для малих фермерів. Повідомив "Урядовий портал".

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького,  найбільш актуальними для аграріїв є  збут продукції, її викуп державою або міжнародними партнерами, оподаткування, кредитування, забезпечення пальним.

"Ми чекаємо офіційних результатів щодо підписаного Меморандуму за портами і паралельно працюємо над розвитком перевалок через західний кордон. Зрозуміло, на нові експортні можливості одразу ж відреагує ціна. Сподіваємось, що цього тижня для українських аграріїв будуть позитивні новини», – зазначив Тарас Висоцький.

На його думку,  оподаткування - це складний компроміс, бо аграрії сплачують 90% саме місцевих податків. Тож, з одного боку, важливо підтримувати аграріїв, а з другого – мінімізація оподаткування буде значним ударом по бюджетах місцевих громад.
Зазначається, що підготовлений Проект Плану з відновлення України за напрямом «Нова аграрна політика». Він презентований під час Конференції з питань реформ в Україні (URC 2022) у Лугано. Документ окреслює трирівневу модель і містить план дій в аграрному секторі на період воєнного часу, післявоєнного відновлення та розвитку. Його було ухвалено та взято за основу для втілення. Детальніше з Проектом можна ознайомитися за посиланням.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ