ЄВРОПА ПІД ЗАГРОЗОЮ, ЯКЩО ПУТІНА НЕ ЗУПИНИТИ

За матеріалами інтернет-видань 16.02.2024 438

 Головні заяви з Мюнхенської конференції, яка сьогодні поала працювати в Німеччині

Мар'ян-Сергій Чупак 16 лютогоЩо говорять про Україну на Мюнхенській конференції - 24 Канал

Німецьке місто Мюнхен приймає лідерів держав, поважних урядовців, парламентів та журналістів зі всіх куточків світу. На порядку денному – безпекові питання, які потребують негайного вирішення та пошуку консенсусу. Зокрема, у центрі уваги Україна.

У п'ятницю, 16 лютого, стартувала Мюнхенська конференція, яка триватиме до 18 лютого 2024 року. У цьому матеріалі 24 Каналу читайте важливі заяви, які лунали на цьому заході з уст політиків та інших публічних діячів щодо України та світової безпеки.

ВИСТУП ВІЦЕПРЕЗИДЕНТКА США

Камала Гарріс на Мюнхенській безпековій конференції говорила про зобов’язання Америки, безпекову інфраструктуру, яку потрібно закріпити у світі, також смерть російського опозиціонера Навального.

  • Підтримка України. Чиновниця наголосила на підтримці України США та їх союзниками у боротьбі проти російської агресії, наголошуючи на помилковості вторгнення Росії.
  • Смерть Олексія Навального. Гарріс висловила жаль з приводу повідомлень про смерть Навального, назвавши це злочином путінського режиму. Вона наголосила на відповідальності за це для Кремля.
  • Міжнародний порядок. Політикиня зазначила, що світ перебуває на переломному моменті через конфлікти, зміну міжнародного порядку та кліматичну кризу, акцентуючи на необхідності глобального лідерства США.
  • Американське лідерство. Гарріс розмірковувала про роль США у світі, порушуючи питання про продовження міжнародної взаємодії та захисту демократії.
  • Зобов’язання Вашингтона. Посадовиця зазначила, що важливими є американські зобов'язання щодо підтримки міжнародних норм та демократії. Вона відкинула розмови про ізоляціонізм та авторитаризм, які закидають щодо США.
  • Інвестиції в Америку. Гарріс згадала про інвестиції в американську економіку як основу міцності США за кордоном, зокрема вклад ресурсів в інфраструктуру та боротьбу з кліматичними змінами.
  • Глобальна безпека та НАТО. Гарріс висловилася про важливість НАТО для глобальної безпеки та американських інтересів, підкреслюючи принцип "атака на одного – атака на всіх".
  • Майбутнє Африки. Вона говорила про значення партнерства з Африкою в інноваціях та розвитку, а не лише як про допомогу, згадуючи про потенціал континенту щодо впливу на майбутнє світу.
  • Ізраїль та Палестина. Гарріс коротко згадала про конфлікт між Ізраїлем та Палестиною, висловлюючи віру в можливість мирного співіснування та важливість захисту цивільного населення.

Декілька прямих цитат з промови Гарріс:

  • "Історія доводить, що коли ми не реагуємо, коли агресор безкарно вторгається до свого сусіда – він продовжить йти далі. А у випадку Путіна це означає, що вся Європа буде під загрозою";
  • "Якщо ми не зможемо показати Росії, що наслідки будуть значні, то всі території по всьому світу будуть під загрозою."
  • "Чи є це у наших інтересах (інтересах США – 24 Канал) захищати довгострокові норми та правила, які забезпечили безпрецедентний мир і добробут, чи дозволити, щоб їх просто зруйнували?"
  • "Ми (США – 24 Канал) переслідуємо дуже прості цілі. Це наші стратегічні інтереси. Я вірю, що Америка має відіграти важливу роль у світовому лідерстві для користі американців";
  • "НАТО є центральним елементом нашої глобальної безпеки... НАТО є найвищим військовим альянсом, якого світ ще не бачив".

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ