Європейський банк реконструкції та розвитку надасть допомогу у відновленні Каховської ГЕС

За матеріалами інтернет-видань 22.06.2023 289
Європейський банк реконструкції та розвитку надасть допомогу у відновленні Каховської ГЕС

За оперативною інформацією Укргідроенерго станом на 22 червня, середній рівень нижнього б’єфу біля греблі Дніпровської ГЕС становить 12,96 м БС.
Укргідромедцентр повідомив, що у створі поста Херсон за добу рівень води знизився на 9 см. І станом на 8:00 22 червня становить - 0,45  м БС.
Укргідроенерго та Уряд України підписали меморандум із Європейським банком реконструкції та розвитку. Банк надасть допомогу у відновленні та модернізації гідроелектростанцій, посиленні їх надійності та ефективності. Після звільнення території Каховського водосховища заплановано розробити дорожню карту реконструкції ГЕС.
Продовжується робота над проєктом зведення тимчасових водопідпірних споруд (перемичок) Каховського водосховища після деокупації.
Фахівці Укргідропроекту зазначають, що за рахунок будівництва водопідпірних перемичок висотою 16-17 метрів, які відгородять зруйновані вибухами водозливну греблю, будівлю ГЕС та ґрунтову греблю, вдасться забезпечити рівень Каховського водосховища з проміжною позначкою 12,7 метрів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ