Європейський Союз вимагає від Путіна негайно припинити військові дії в Україні і вивести військові формування з її території

За матеріалами інтернет-видань 25.02.2022 404

Як повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні, у контексті заходів ЄС щодо відповіді на вторгнення Російської Федерації в Україну, Високий представник Жозеп Боррелль доручив Генеральному секретарю Європейської служби зовнішніх справ Стефано Санніно, викликати посла Російської Федерації при Європейському Союзі, Володимира Чижова, сьогодні в Брюсселі.


Під час їхньої зустрічі, Генеральний секретар Санніно передав найрішучіше засудження Європейським Союзом безпідставного, невиправданого вторгнення збройних сил Російської Федерації в Україну, а також – вимогу до Президента Російської Федерації Володимира Путіна негайно припинити військові дії та беззастережно вивести всі військові формування та військову техніку з усією території України.


Ці заяви були викладені у Заяві Високого представника/Віцепрезидента Борелля від імені Європейського Союзу та у спільній заяві Президента Європейської ради, Шарля Мішеля, і Президентки Європейської Комісії, Урсули фон лер Ляєн.

Генеральний секретар Санніно проінформував Посла Чижова про те, що рішення щодо рішучої відповіді ЄС на агресію Російської Федерації буде прийнято на сьогоднішньому позачерговому засіданні Європейської ради. Рішення передбачатиме запровадження нового, жорсткого пакету обмежувальних заходів, як секторальних, так і індивідуальних. Обмежувальні заходи повністю узгоджені із трансатлантичними та партнерами-однодумцями ЄС.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ