FarmFleet - українська платформа оренди аграрних дронів

За матеріалами інтернет-видань 11.08.2022 557

В Україні  з грудня 2021 року триває розробка платформи для оренди аграрних дронів, пише SEEDS.
Вона має значно полегшити життя українським аграріям. Це буде дієва допомога у винайманні техніки для виконання технологічних операцій у полі. Для початку надаватимуть в оренду дрони для внесення ЗЗР. За даними експертів, дрони дозволяють зменшити використання води під час обприскування на 90%, пального – на 95%, а ЗЗР – на 30%.
Онлайн-платформа для аграріїв називається FarmFleet.

 

"FarmFleet дає можливість фермерам заздалегідь запланувати послугу, а у разі форс-мажору зробити оперативне замовлення або перепланувати його на інший день. Якщо на Харківщині несподівано пішов дощ, ми переправимо екіпажі з дронами до сусіднього регіону, де сонячно і є заплановані роботи. FarmFleet має об’єднати на одній платформі учасників ринку по всій країні: аграріїв, сервісних компаній, виробників засобів захисту рослин", - розповів розробник Олександр Хижняк.

Минулого року аграрними дронами в Україні обробили близько 1 млн. гектарів різних культур. Прогнозується, що протягом найближчих років ринок зростатиме на 200 – 300% щороку. Такий сегмент потребуватиме нових рішень щодо аутсорсу.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ