Фермерам пообіцяли пільги на пальне, але не сьогодні, а... нескоро - після війни

Микола Ясень 28.07.2024 107

НЕВЖЕ ОБІЦЯНОГО ЩЕ ТРИ РОКИ ДОВЕДЕТЬСЯ ЧЕКАТИ?

images (2)

Одразу після прийняття закону про підвищення акцизів на пальне в податковому комітеті Верховної Ради сформували робочу групу з підготовки іншого закону, який має вдвічі знизити ставки акцизу на пальне для аграріїв. Про це повідомляє DELO.UA.

На фоні того, як влада намагається знайти гроші для військових та серйозно підвищує податки, нові пільги виглядають дещо дивно. В парламенті впевнені, що закон буде прийнятий, тим більше — про це вже попередньо домовлялися з Міністерством фінансів.

Крім дизельного пального вже є пропозиції з боку представників ринку автогазу поширити пільги на пропан-бутан, що використовується для опалення будівель, виробництва електроенергії та в зерносушарках.

Ініціатори законопроєкту кажуть, що головна мета майбутнього закону — це стримати зростання цін на продовольство в Україні та зберегти конкурентоздатність українського АПК, а сам закон не зашкодить обороноздатності, оскільки почне працювати вже після війни.

Заступник голови податкового комітету Олександр Ковальчук, який очолює робочу групу з розробки законопроєкту, зазначив, що при підготовці закону про підвищення акцизів на пальне, була досягнута домовленість, що закон підтримають, за умови впровадження в майбутньому пільг для аграріїв.

Сьогодні в робочу групу входять представники від Мінфіну, Мінекономіки, Мінагрополітики, Податкової, представники профільних комітетів, а також представники асоціацій аграрного сектору. До кінця жовтня законопроєкт має бути пропрацьований, а потім його винесуть на розгляд комітету.

Ковальчук зауважив, що у разі прийняття закону норма про пільгові ставки на пальне для аграріїв почне діяти лише після закінчення воєнного стану, оскільки на час війни в бюджет потрібні гроші з усіх видів податків. Збільшення акцизу на дизпальне до 330 євро поставить українських аграріїв в нерівні умови з європейськими колегами.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ