Фермери борються за свою справу, бо цінують рідну землю

За матеріалами інтернет-видань 05.08.2023 324
Фермери борються за свою справу, бо цінують рідну землю

В Одещині обласна влада  обговорила питання співпраці з представниками ФАО (ООН) в галузі економіки. Важливим акцентом відзначено  актуальний стан в сільськогосподарському секторі регіону та шляхи підтримки аграріїв Одеської області.
Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну значно активізувалася взаємодія агротоваровиробників Одещини з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).
Щодо аналізу 2023 року, то співробітництво агросектору Одеської області з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) продовжило плідно розвиватися. 

Насіння ярих сільськогосподарських культур отримали 150 сільгосптоваровиробників регіону, зокрема,  від ФАО 300 тонн насіння гороху, 800 господарств - 800 тонн насіння ярого ячменю, 140 фермерів по 10 посівних одиниць насіння кукурудзи та 180 фермерів і фізичних осіб-підприємців (ФОП) по 10 посівних одиниць насіння соняшнику.
Одещина дуже цінує підтримку з боку міжнародних партнерів, а питання підтримки економіки регіону зараз мають пріоритетне значення.

За словами Алли Стоянової, директорки департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА,  у ході обговорень  піднято низку актуальних для розвитку агросектору питань. Наприклад, відкриття ветеринарної та фітосанітарної лабораторій в м. Ізмаїл за підтримки ФАО.

"Сила аграрного фронту в мотивації. Фермери — це не лише бізнес, це стиль життя. Вони щороку мають якісь виклики, але борються за свою справу, тому що люблять та цінують рідну землю. Робота на землі творча, як у художника. Починаєш сіяти, проїжджаєш трактором — і вона з сірої стає чорною. І запах йде такий особливий. А згодом стане зеленою. Немає більшого задоволення, як працювати на землі. Та не має зараз в аграріїв іншої мети, як максимально захистити батьківщину та допомогти армії. Пишаюсь кожним фермером! Вдячна за посильну участь міжнародної спільноти у зміцненні аграрного фронту”, - зазначила Алла Стоянова.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ