Фермери Чехії мають намір долучитися до протестів з 19 лютого

За матеріалами інтернет-видань 14.02.2024 302
Фермери Чехії мають намір долучитися до протестів з 19 лютого

Як пише суспільний мовник Чехії iRozhlas, 19 лютого чеські фермери  планують перекрити празьке шосе, щоб привернути увагу до «поганого становища чеського сільського господарства». Про це пише hromadske.ua.

Зазначається, що мітингарі передадуть листа міністру сільського господарства Мареку Виборному з вимогою до уряду вийти із «Зеленої угоди» ЄС.
iRozhlas повідомляє, що за останні тижні демонстранти, які вимагають кращих умов для фермерів, ускладнили транспорт і заблокували кордони у Франції, Німеччині, Польщі, Румунії, Іспанії та Португалії. Протести пов'язані не лише із зусиллями Євросоюзу щодо боротьби зі зміною клімату, а й з відкриттям ринку для української продукції.
За даними Чеської аграрної палати, організації з Чехії, Словаччини, Угорщини, Польщі, Литви та Латвії подали свої вимоги до влади щодо компенсації за дотримання нових правил, пов’язаних із захистом навколишнього середовища; полегшення у сфері бюрократії; прозорості системи субсидій; кращого регулювання товарів з України, що прямують до ЄС.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ