Фермери Донеччини працюють і під гуркіт гармат

За матеріалами інтернет-видань 18.05.2024 549
Фермери Донеччини працюють і під гуркіт гармат

Стійкість українців, які продовжують жити впритул до зони активних бойових дій, вражає. Вони працюють, розводять худобу, висаджують квіти, вивозять сміття, виховують дітей і засівають поля. І все це – під гуркіт важкої артилерії і постійні прильоти.

Від села Новоселидівка на Донеччині до Покровська 25 кілометрів, до Курахового – 10 кілометрів. До повномасштабного вторгнення тут проживали близько 1000 жителів.

  Джерело: "СтопКор".

   Автор: військовослужбовець Сергій Радкевич.

    Наразі частина будинків стоять порожніми, решта будівель ретельно захищені від постійних обстрілів рашистів, забиті наглухо вікна, щоб захистити від пошкодження під час обстрілів та маскувальних заходів. У вечірню пору вуличне освітлення не вмикають, село наче вимирає.

 
 
  
  
 
 
 
За десяток кілометрів від фронту ще лишаються діти

Хоча в громаді побудована велика простора двоповерхова школа, в цілях безпеки навчання в школі вже другий рік не проводиться.

Діти біля своїх будинків шукають розваги самотужки, є кілька облаштованих дитячих майданчиків.

Школи і дитячі садочки на Донеччині порожні через небезпеку

В центрі села розташоване приміщення ферми, де місцевий підприємець-фермер зберіг поголівʼя корів, а місцеві жителі мають роботу.

   Взагалі дивує спокій місцевих жителів, які звикли до щоденного гуркоту важкої артилерії та мінометів за десяток кілометрів від села. Інколи є прильоти. Як наслідок – кілька будинків зруйновані, а вибуховою хвилею повибивало вікна…

Але наші працьовиті українці вражають. Щотижня комунальники на спецавтомобілі вивозять сміття, в кожному будинку є добротні пластикові контейнери, які по понеділках вранці кожен господар виставляє на вулицю.

У прифронтових селах сміття вивозять за розкладом
   Після нещодавніх прильотів від "асвабадителей" в продуктовому магазині повилітали усі вікна. Та продавчині героїчно всередині та зовні все поприбирали – і торгують далі. Життя продовжується.

   Майже біля кожного будинку облаштовано клумби, все село наповнене весняними пахощами квітів. Працюють магазини, невеличкий базарчик в центрі села, де можна купити молочні продукти чи городину.

Люди у прифронтових селах висаджують квіти

Вихідними волонтери організували безкоштовно гарячі обід, варили плов і пригощали усіх охочих.

Сергій Радкевич наразі несе службу на Донеччині

Нагадаємо, раніше ми показали, як "руський мир" нищить українські села.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ