Фермери почали підвищувати ціни на моркву
Четвер, 14 березня 2024
На поточному тижні багато українських фермерів почали підвищувати відпускні ціни на моркву. Подорожчання в даному сегменті, на думку експертів, пов’язане з тим, що більшість місцевих господарств вже завершують реалізацію даної продукції.
Про це повідомляють аналітики EastFruit.
Так, станом на 13 березня, відпускні ціни на моркву озвучувалися в діапазоні 7-12 грн/кг ($0,18-0,31/кг), що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
«Зростання цін на моркву учасники ринку пояснюють сезонним скороченням пропозиції, особливо продукції високої якості, а також підвищеним попитом місцевих оптових компаній і роздрібних мереж», – відмічають аналітики.
Зазначається, що при цьому, попри подорожчання, морква в Україні сьогодні коштує в середньому ніби на 70% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я