Фермери почали підвищувати ціни на моркву

За матеріалами інтернет-видань 14.03.2024 370

 

Українських фермерів почали підвищувати ціни на моркву

Четвер, 14 березня 2024

На поточному тижні багато українських фермерів почали підвищувати відпускні ціни на моркву. Подорожчання в даному сегменті, на думку експертів, пов’язане з тим, що більшість місцевих господарств вже завершують реалізацію даної продукції.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Так, станом на 13 березня, відпускні ціни на моркву озвучувалися в діапазоні 7-12 грн/кг ($0,18-0,31/кг), що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«Зростання цін на моркву учасники ринку пояснюють сезонним скороченням пропозиції, особливо продукції високої якості, а також підвищеним попитом місцевих оптових компаній і роздрібних мереж», – відмічають аналітики.

Зазначається, що при цьому, попри подорожчання, морква в Україні сьогодні коштує в середньому ніби на 70% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ