Фермери Рівненщини за придбання племінних тварин отримують кошти

За матеріалами інтернет-видань 03.01.2024 325
Фермери Рівненщини за придбання племінних тварин  отримують кошти

Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Рівненської області  діє з 2022 року. Нею передбачається часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин. Програма працюватиме  і в 2024 році.
За словами директорки департаменту Надії Переходько, загалом на Рівненщині функціонує 24 фермерські господарства, де розвивається племінна справа.

«Тваринники загалом закупили для подальшого відтворення 576 голів племінних нетелів та телиць. Це, у свою чергу, сприятиме збільшенню виробництва молока, стабілізації поголів’я корів та підвищенню їх продуктивності. Галузь молочного скотарства важлива для області та держави, адже забезпечує продовольчу безпеку, молокопереробні підприємства сировиною, а села – робочими місцями та надходженнями коштів до бюджетів», - зауважила Надія Переходько.

Вона додала, що у грудні комісія при Департаменті агропромислового  розвитку Рівненської ОДА визначила 5 суб’єктів господарювання, які мають право на часткове відшкодування вартості закуплених племінних тварин. Загальна сума компенсації – 8 млн грн.

 

Департамент агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації

 


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ