Фермери Швейцарії вистроїли трактори у формі SOS

За матеріалами інтернет-видань 01.03.2024 477
Фермери Швейцарії вистроїли трактори у формі SOS

fot. PAP/EPA/VALENTIN FLAURAUD

 

Молочні фермери у Швейцарії вимагають підвищення цін на молоко. Вони ініціювали кампанію, в якій закликають переробну промисловість і, насамперед, великі торговельні мережі до відповідального ведення бізнесу та допомоги аграріям, від праці яких вони отримують користь і прибуток. Про це пише Гжегож Томчик у виданні Farmer.pl.

Зазначається, що великий знак "SOS" був створений 29 лютого на полі площею 5 гектарів між двома селами. Фермери вистроїли  трактори і увімкнули фари, таким чином звертаючи увагу на свої проблеми в тваринництві.
Адже на початку лютого вони направили петиції до великих торгових мереж Швейцарії, таких як Coop, Migros, Lidl та Aldi і закликали роздрібних торговців перемістити 0,738% свого товарообігу зі сфери послуг у первинний сектор. Це було б 500 мільйонів швейцарських франків, які врятують фермерів від банкрутства.
Через відсутність рентабельності ферми закриваються, а тваринники відмовляються від розведення поголів'я. Фермери вимагають справедливого розподілу прибутку від молока та закупівельних цін, які гарантують рентабельність виробництва, - йдеться у виданні farmer.pl.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ