Фермери України зібрали 25 млн. т кукурудзи, не скошені ще 10 % площ

Григорій Давиденко 30.01.2023 423

                Фермерське господарство «ВІКТОРІЯ–92» зустрічає професійне свято новими  здобутками – Газета "Наш День"                                                                                                  

        Вкрай дощова минулорічна погода, яка тривала із травня фактично без великих перерв аж до кінця року, завадила хліборобам стовідсотково зібрати урожай та підготувати поля до весняної сівби. Основні незібрані площі знаходяться під кукурудзою, косовиця якої ще триває. Станом на 26 січня зернова обмолочена на 3,8 млн га (90%), намолочено 25, 2 млн тонн при врожайності 66, 5 ц/га. повідомила пресслужба Мінагрополітики України. При цьому тижнем раніше валовий збір зернової становив 24,4 млн тонн.

       «Сільгосптоваровиробники Полтавщини на звітну дату скосили 5,5 млн тонн зерна, Вінниччини – 4,05, млн тонн, Кіровоградщини – 4,02 млн тонн, Хмельниччини - понад 3,9 млн тонн, Черкащини - 3,9 млн тонн зерна. Найвища урожайність зернових та зернобобових культур у аграріїв Хмельниччини – 70,8 ц/га», - додали в міністерстві.

       Голова ФГ "Обрій" Іван Омельницький із Петриківського району повідомив про стан справ із качанистою в краї:                                                             

         - Восени було надто "вузьке" часове "вікно", коли можна було без проблем косити кукурудзу із прийнятною вологістю. Згодом дехто із фермерів збирав її вже із понаднормовою вологістю, але тоді на просушку кожної тонни доводиться витратити мінімум 200 гривень. А за низької ціни її продажу це, погодьтеся, немало. Більшість колег все-таки чекає сухішої погоди, аби зібрати нескошені поля. З іншого боку качан кукурудзи, із метеликом на стеблі в полі, від негоди може пліснявіти, вражатися різними хворобами. Доводиться добре думати і рахувати, як діяти в таких погодних умовах.

        І все ж фермери Січеславщини сподіваються до початку весняно-польових робіт упоратися з жнивами качанистої. Певно ж, за сприяння "небесної канцелярії".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ