Фермери зажадали додаткових пільг на пальне

За матеріалами інтернет-видань 10.07.2024 300

 

Українські аграрії вже платять вдвічі вищий акциз порівняно з їхніми європейськими колегами

Представники аграрного бізнесу та профільних асоціацій просять парламентаріїв передбачити можливість пільгового оподаткування акцизом пального, яке використовується для обробітку сільгоспугідь. Про це повідомляє УКАБ.

Провідні аграрні асоціації звернулися до голови Верховної Ради України та народних депутатів з вимогою врахувати європейський досвід та впровадити справедливі підходи до оподаткування аграрного сектору акцизним податком.

Марія Дідух, директорка Всеукраїнського аграрного форуму наголосила, що українські аграрії вже платять вдвічі вищий акциз порівняно з їхніми європейськими колегами, а новий закон збільшить це навантаження в 5 разів.

У Директиві №2003/96/ЄС передбачено мінімальний акциз у розмірі 21 євро за 1000 л для аграрних товаровиробників, що є значно нижчим, ніж новий запропонований акциз в Україні.

За нормальних умов, надходження від акцизного податку спрямовують на утримання і ремонт автомобільних доріг, але сільськогосподарська техніка, що задіяна в обробці полів, не пересувається дорогами загального користування а пальне для неї навпаки пропонують оподатковувати за підвищеними ставками. Саме це і викликало обурення серед сільгоспвиробників», – підкреслюють в УКАБ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ