«Фермерські парки» сприятимуть розвитку агрокультури в терапевтичному контексті

Марина Бабич 27.03.2024 330
«Фермерські парки» сприятимуть розвитку агрокультури в терапевтичному контексті

Наразі у Київській області триває робота над першим проєктом «Фермерські парки». Суть справи в тому, щоб фермерство слугувало  розвитку агрокультури у терапевтичному контексті повоєнного відновлення нації. Пише Agronews.ua.
Зазначається, що на сьогодні  рятівною соломинкою у воєнних буднях стають сади, парки та агропростори. Навіть ті люди, які ніколи не пов'язували свою діяльність із землею, прагнуть посадити теплицю, зростити нову квітку і відпочити морально, пораючись в грунті.
Як зазначила одна із засновниць проєкту Оксана Олейнюк-Пухняк, подібний такий «Фермерський Парк» діє біля Львова на базі «Поля Щастя» і Дорадчого Фермерського Центру «Фермерська родина». Втім, він значно менший. Тому й виникла ідея розширитися і створити перший в Україні «Світоглядний парк – лабораторію».

«Світоглядний парк-лабораторія» розташується в Бучанському районі і охопить 25 га.  У нас уже є генплан. У цьому парку-лабораторії будуть «вирощувати» грунт, показувати всім, як правильно вести агробізнес, який не шкодитиме довкіллю, не забруднюватиме грунти та навколишнє середовище і при цьому приноситиме прибутки.
Ми закладаємо це, як фермерський парк.  Над проєктом вже працюємо 2-й рік поспіль. Минулоріч його започаткували, цього року – плануємо розбудову і відкриття  наприкінці літа", - пояснила Оксана Олейнюк-Пухняк.

За її словами, у парку  доглядатимуть за полями та садами різними методами: мікоризація грунту, наповнення його біомасою, перегноєм, як рослинного, так і тваринного походження, також будуть «теплі грядки Розума» ( верміферма безпосередньо в прикореневій зоні рослин для виготовлення біогумусу і стрімкого розмноження черв’яків), вертикальне планування тощо.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ