Фестиваль коноплярства Hemp Fest зібрав учасників з 15 областей України

За матеріалами інтернет-видань 11.08.2024 107
Фестиваль коноплярства Hemp Fest зібрав учасників з 15 областей України

У Сумській області на базі Інституту сільського господарства Північного сходу НААН України відбувся фестиваль коноплярства Hemp Fest. У ньому взяли участь представники 15 областей України.
Тут гості куштували молоко з коноплі, цукерки, тістечка, батончики, халву. Навіть комбучу конопляну дегустували.

"Я чув про такий напій як комбуча, пив, але зараз куштую, як вперше. Придивляюсь до виставленої продукції, може щось замовлю, - сказав гість Hemp Fest, директор Інституту зернових культур Владислав Черчель.

Продавці щиро розповідали про користь продукції з конопель, учасники активно дізнавалися про новинки.
Наприклад,  Юлія Краснова розповіла, що  привезла на виставку-ярмарок смаколики та різноманітну текстильну продукцію з канабісу.

"Ми виробники конопляної текстильної продукції. Також у нас є харчова конопляна продукція. Можете скуштувати нашу олійку, комбучу і насіннячко", - поділилася асортиментом пані Юлія.

А керівник проєкту будівництва з конопель Ілля Світашов продемонстрував, як з костриці конопель виготовляли суміші для будівництва хат без цементу.
Як відзначив завідувач відділу селекції насінництва Інституту сільського господарства північного сходу Віталій Кабанець, в Сумщині коноплі вирощують та переробляють, а посівні площі цієї культури збільшуються.

"У нашому інституті з дослідним господарством посіяно 130 гектарів. В Глухівському районі понад 300 гектарів. У Шосткинському районі 150 гектарів. Інститут має у своєму портфоліо вже 2 сорти промислових конопель – це Софія і Катюша – новий сорт, який ми зареєстрували буквально у 2024 році", – зауважив Віталій Кабанець.

 

Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА

За матеріалами Суспільне Суми


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ