Фінляндія надала Україні 24-й пакет озброєння на Є159 мільйонів

За матеріалами інтернет-видань 28.06.2024 271
Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен. Джерело: Facebooєвро

   Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Фінляндії.

"Фінляндія віддана підтримці України в її боротьбі проти невиправданого нападу росії. Йдеться не лише про Україну, а й, зрештою, про право всіх вільних народів на існування. Ми, фіни, навчилися з нашої власної історії, наскільки важливим є це питання", — наголосив міністр оборони країни Антті Хаккянен.

   Зазначається, що вартість цього пакету військової допомоги складає 159 мільйонів євро. Загалом Фінляндія надала Україні військової допомоги на суму у 2,2 мільярда євро. Також у міноборони країни додали, що беруть участь у спільній ініціативі Чехії щодо закупівель боєприпасів для України. Для участі в ініціативі в першому додатковому бюджеті 2024 року закладено необхідні кошти на адміністративне управління Міноборони.

   Також ця країна вирішила брати участь у бронетанковій коаліції на чолі з Польщею, Німеччиною та Італією та в коаліції з інформаційних технологій на чолі з Естонією та Люксембургом. 

   "З оперативних причин, для гарантії безпечного доставлення допомоги, додаткова інформація про конкретний вміст, спосіб постачання чи графік допомоги надаватися не буде. Допомога враховувала як потреби України, так і ресурсне становище Сил оборони", — наголосили у прес-службі.

   Нагадаємо, 26 червня Антті Хяккянен уперше на офіційному рівні підтвердив той факт, що частина українських військових проходила навчання на фінській території. За словами посадовця, підготовка українських солдатів відіграватиме все більшу роль у підтримці України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ