Фінляндія підтримуватиме Україну, скільки буде потрібно, - Стубб

За матеріалами інтернет-видань 02.09.2024 97
Мілана Головань Мілана Головань
Редактор новин LIGA.net

Президент Фінляндії – про війну в Україні: Критично, але краще, ніж три місяці тому

Александр Стубб (Фото: ЕРА/WILL OLIVER)

   Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що хоча ситуація в Україні залишається критичною, зараз вона краща, ніж три місяці тому. Його цитує Yle.

   Стубб підкреслив, що важко передбачити, коли завершиться війна, яка триває вже понад 2,5 роки. Він зазначив, що, попри складну ситуацію, для України є позитивні зрушення порівняно з минулим: "Ситуація критична, але для України стан справ виглядає кращим, ніж три місяці тому".

   Президент Фінляндії наголосив, що поява розмов про мир є "позитивним зрушенням". Він наголосив, що існують умови миру, запропоновані українським колегою Володимиром Зеленським. Вони містять повернення територій, гарантії безпеки, притягнення до відповідальності воєнних злочинців і відновлення країни.

   Стубб запевнив, що Фінляндія і далі підтримуватиме Україну так довго, як це буде необхідно, хоча через свій вибір країна не може виступати посередником у переговорах.

  • Коментуючи удар ЗСУ по російському аеродрому "Оленья" 27 липня, Стубб сказав: фінам потрібно звикнути, що неподалік від їхніх кордонів йде війна і що Україна використовуватиме всі засоби для перемоги.
  • Відстань від кордону Фінляндії до "Оленьї" становить близько 150 км.
  • Стубб регулярно закликає Європу посилити підтримку України, а також нарощувати власний оборонний потенціал.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ