Фінляндія скасувала дотримання обов'язкового маскового режиму в транспорті

За матеріалами інтернет-видань 25.10.2021 219

Тепер пасажирам дозволено вирішувати самостійно, чи використовувати їм засоби індивідуального захисту в поїздці. Вимога про обов'язкове носіння захисних масок на громадському та залізничному транспорті скасували в Фінляндії з 25 жовтня, повідомив оператор фінських залізниць VR. "На тлі зняття обмежень VR прийняв рішення з 25 жовтня перейти від вимоги до рекомендації носити маски на всіх поїздах далекого та приміського сполучення", - заявили в VR.

Про аналогічні заходи повідомила і компанія HSL, яка займається перевезеннями пасажирів в громадському транспорті фінської столиці Гельсінкі. Тепер пасажирам дозволено вирішувати самостійно, чи використовувати їм засоби індивідуального захисту в поїздці.

Восени багато введених через коронавируса обмеження в країні були зняті, тиждень тому почалося використання ковід-паспортів. Влада вказують, що найбільш значне ослаблення обмежувальних заходів буде можливо при досягненні показника в 80% вакцинованого населення, що може статися вже в листопаді. Дві дози вакцини від коронавируса в Фінляндії до теперішнього часу отримали 76% населення старше 12 років.При цьому раніше жителі країни висловили свою думку щодо вимоги про носіння масок у транспорті. Згідно з останнім опитуванням, тільки 43% жителів Фінляндії захотіли носити маски в поїздках. При цьому ще в серпні 2021 року на користь масок висловилися 60% пасажирів.

Нагадаємо, ЦТС писав, що на вокзалах в Великобританії тільки близько 20% пасажирів продовжують носити маски . Носіння масок на вокзалах в Англії не є обов'язковим, однак пасажирів закликають носити їх.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ