Франківська громада планує засіяти майже втричі більше землі, ніж минулого року

За матеріалами інтернет-видань 10.04.2023 347
Франківська громада планує засіяти майже втричі більше землі, ніж минулого року

За повідомленням Руслана Марцінківа, міського голови Івано-Франківська, комунальне підприємство «Франківськ АГРО» взялося активно обробляти поля у селах громади. І якщо у 2022-му місто змогло освоїти 70 гектарів у трьох селах, то зараз площа для посіву майже втричі більша. На думку голови, вирощення сільськогосподарської продукції як ніколи на часі, адже більша частина земель в Україні для ведення осподарства є замінованими або окупованими загарбниками.
Посіяна на полях минулоріч соя вся була реалізована.  Цього року планується висадити продукцію на площі 160 гектарів. Серед культур переважатиме соя, гречка забере 26 га і  соняшник - 56 га. Дві останні культури сіятимуть на розліснених земельних ділянках.
Запевняють, що насіння абсолютно екологічне. Більше того, для безпечного врожаю гречки аграрії планують експеримент. Він полягає в простому догляді: засіяти, нічого не вносити в грунт і подивитися, як себе проявить культура.
Крім того, у планах міста - облаштувати парники для городини на потребу садочків і шкіл.

"Ми також цього року будемо виплачувати людям певну допомогу там, де ми обробляємо поля. Там, де люди будуть готові давати нам під обробіток землі, ми будемо готові підписувати угоди і співпрацювати з людьми для того, щоби більше обробляти полів. Дуже важливо, що наше сільськогосподарське підприємство вирощує продукцію  і розширюється.  Ми взяли ще нову техніку в розтермінування. Надіємося, наше сільськогосподарське підприємство покаже приклад і для інших громад», - прокоментував роботу громади Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ