Футбол: Україна перемогла в Параолімпіаді і Дефлімпіаді

Остап Вернигора 16.05.2022 456
Дефлімпійська збірна України з футболу вдруге в історї здобула "золото" Ігор УАФ, збірна - переможець Дефлімпіади

Збірна України з футболу, де виступають гравці з вадами слуху, стала чемпіоном Дефлімпійських Ігор-2021. Синьо-жовті у напруженій боротьбі обіграли у фіналі Францію і уперше за 13 років стали чемпіонами турніру, інформує "Суспільне спорт" в соцмережах.

Збірна України проводить рекордно успішну Дефлімпіаду у своїй історії за кількістю медалей. Перед 14-м змагальним днем Україна мала 137 медалей, 61 з яких - найвищого гатунку.

Підсумок матчу між Україною та Францією визначив один гол. Українці змогли виконати ефектну комбінацію, яка закінчилася голом на десятій хвилині у виконанні Богдана Мишенка.

Упродовж наступних 80 хвилин і українці, і французи могли чимало разів уразити ворота суперника. Але наші гравці таки втримали свої ворота недоторканними, їм  вдалося здобути перемогу з мінімальним рахунком - 1:0.

Паралімпійська збірна України з футболу, IFPCF

З таким самим рахунком 1 : 0 іменита Паралімпійська збірна України здолала у фіналі збірну Ірану і теж стала чемпіоном світу з футболу (футбол 7 Х 7), інформує "Суспільне спорт". Наші гравці святкують цю перемогу вже вшосте у історії виступів  Успіхи одразу двох наших збірних у популярному футболі додають слави нашій державі як країні зі сталими олімпійськими традиціями.

У Давній Греції, як відомо, Олімпіади були символом єдності їхніх міст, у період проведення змагань навіть війни припинялися. московське ординське стадо ще не доросло до розуміння величі спорту і використовує Олімпіади як "трамплін" для своїх загарбань. Зокрема після Сочі в 2014-му, Пекіну у  2022-го. Нацистська Олімпіада 1936-го теж приховувала справжні агресивні наміри гітлерівської Німеччини. які вкрай погано закінчилися.Схоже,  путінська рф досі не втямила уроків історії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ