Генасамблея ООН ухвалила: РФ негайно вивести війська з України

За матеріалами інтернет-видань 03.03.2022 581
 
Зала для засідань Генасамблеї ООН у штаб-квартирі організації в Нью-йорку 2 березня. Фото: getty images

Генеральна асамблея ООН 2 березня ухвалила резолюцію, в якій засуджує вторгнення Росії в Україну і закликає Москву негайно вивести всі військові сили з України.

Про це повідомила "Європейська правда".

За резолюцію проголосувала 141 країна, 5 були проти і 35 утрималися. Проти документа проголосували сама Росія, Білорусь, яка залучена до вторгнення, Сирія, Еритрея та КНДР.

Результати голосування в ГА ООН
Результати голосування в ГА ООН
Скриншот

Документ містить визнання того, що Росія вчинила агресію, що її дії порушують базові норми ООН. 

"Генеральна асамблея вимагає, щоб Російська Федерація негайно припинила застосування своєї сили проти України і утримувалася від незаконних погроз чи застосування сили проти будь-якої держави-члена ООН", - йдеться у документі.

ГА ООН вимагає від РФ не лише припинити вторгнення, але також негайно звільнити окуповані Крим та ОРДЛО. "Вимагаємо від Російської Федерації негайно, повністю та безумовно вивести всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться у резолюції.

Резолюція засуджує також і рішення Російської Федерації від 21 лютого щодо статусу окремих районів Донецької та Луганської областей України, яке порушує територіальну цілісність та суверенітет України та суперечить принципам Статуту Організації Об’єднаних Націй.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ