Генпрокурор Андрій Костін б'є під дих економіку України

За матеріалами інтернет-видань 10.10.2024 55
   Костін Андрій. Біографія, фото, новини і пов'зані матеріали ...
   Процесуальний удар Генерального прокурора України по інвестиціях в економіку України.
   Ігор Мазепа, засновник та генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital, сторінка ФБ.
   28 серпня 2024 року закінчувались строки досудового розслідування у кримінальному провадженні, інспірованому щодо мене, як засновника інвестиційного фонду Concorde Capital.
   Це була кінцева дата для проведення ДБР будь-яких слідчих дій та збирання доказів.
Бізнесмен Ігор Мазепа прокоментував обраний судом запобіжний захід — Укрaїнa
   Натомість, слідчі за командою Генерального прокурора Андрія Костіна, вважаючи недостатніми докази, зібрані за більш як 10 років (!), звернувся до суду із клопотанням про продовження строків досудового розслідування.
  Суддя Печерського районного суду міста Києва Бусик О. Л. 02.08.24 задовольнила клопотання слідчого та продовжила строк досудового розслідування у КП до 28.11.2024 року.
   Необхідність продовження строків слідчий обґрунтовував потребою проведення земельних експертиз (не зважаючи на те, що в матеріалах провадження вже є як мінімум 4 саме земельні експертизи).
   Підстави, якими слідчий обґрунтовував клопотання, були необґрунтованими та умисно створеними. Слідчий вже звертався до Печерського райсуду Києва із клопотанням про продовження строків досудового розслідування 9 місяців тому з тими ж самими аргументами. Це доводить бездіяльність слідства протягом 9 місяців у даному провадженні.
   За прямою вказівкою Генерального прокурора України Андрія Костіна, слідчі зловживають процесуальними правами з метою затягування провадження. 30 вересня 2024 року слідством зупинено досудове розслідування з метою начебто міжнародного правового співробітництва у межах кримінального провадження. Хоча, це звернення слідчих до міжнародних органів направляє за 2 місяці до закінчення строків досудового розслідування, при тому, що розслідування триває з 2014 року.
   Крім того, слідчі жодного разу не допитали мене в рамках даного провадження.
Замість того, щоб згідно вимог закону завершити розслідування та передати справу в суд до кінця листопада, по команді Генерального прокурора України Андрія Костіна слідчі вирішили подати запити щодо мене про міжнародну правову допомогу в правоохоронних органах шести держав. Буцімто я «відмивав» гроші в іноземних юрисдикціях та отримував «незаконно нажите» в банках у тих країнах, у яких у мене навіть не було і не має жодного банківського рахунку та жодного майна. Відповіді на такі міжнародні подання можна чекати роками, а це суттєво затягне розгляд справи по суті. У цьому, власне, і полягає задум генпрокурора Андрія Костіна - тримати мене «на гачку» і не передавати справу до суду. За задумом Костіна, це дозволить йому тиснути на мене, закріплюючи на роки за мною статус чи то підозрюваного, чи то обвинуваченого, чи то просто заплямованого кримінальним провадженням.
   Позиція Генерального прокурора України Андрія Костіна є передбачуваною, адже справа є політично вмотивованою і не має жодних судових перспектив.
   Для Андрія Костіна судовий програш у цій справі може стати фінальним акордом у його генпрокурорській кар’єрі. Тож, він намагається максимально затягнути справу, щоб про неї забули, або щоб вона зазнала судового фіаско десь-колись, вже без них.
   Я зараз активно працюю над залученням іноземних інвестицій в ряд українських проєктів. Мій чіткий план – залучити біля 500 млн доларів у іноземних інвесторів протягом наступних півроку, з яких вже залучено понад 100 млн дол.. Звісно, запити України до прокурорів США чи Швейцарії не сприятимуть реалізації моїх планів. То ж є ризик, що залучити вдасться менше, а отже деякі проєкти будуть нефінансовані, з відповідними наслідками для економіки та бюджету України.
   Ініціюю публічний діалог щодо дій Генерального прокурора України Андрія Костіна та звертаюся за підтримкою до лідерів українського бізнесу. Сьогодні я, завтра будь-хто. Сьогодні тиск – завтра зупинення економіки. Сьогодні зійде з рук – завтра вседозволеність та свавілля.
   Вірю, що Україна та Правда переможуть!
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ