Гинуть люди не лише на війні - гинуть і на вулицях та автомагістралях

Микола Ясень 11.09.2024 279

Стало відомо, скільки ДТП сталося на дорогах Дніпропетровщини з початку року

Стало відомо, скільки ДТП сталося на дорогах Дніпропетровщини з початку року

Це неймовірна і фатальна біда сьогодні на наших вулицях у містах і селах, а також на дорогах та магістралях за межами населених пунктів. Причому біда, котра наростає, як снігова куля. Що ніби й зрозуміло, поскільки автотранспортних засобів в останні роки зросло в рази, тож розминутися мовляв все важче і важче. Особливо враховуючи, що приріст автомобільного парку чи не в пепршу чергу відбувся за рахунок "автомобілізації" населення. Себто за кермом швидкісних іномарок побільшало водіїв-любителів, яким дуже далеко до професіоналів. Одначе нічого й "зрозумілого" насправді не відбувається: власники приватних легковиків, та й не тільки легковиків, пішли занадто безвілповідалоьні, схильні на вулицях міст та містечок, сіл і селищ влаштовувати ледве не автогонки наввипередки і на свій страх та ризик на швидкостях маневруючи на перевантажених транспортом вулицях і дорогах. Порушників уже часом не перерахувати буквально на кожній сотні метрів вулиць і кожному перехресті. Даруйте, але автомобільні дороги для багатьох водіїв сьогондні як п"яним моря по коліна.

І ось маємо нараз те, що маємо: понад 1800 людей травмувалися і майже 200 загинули в результаті дорожньо-транспрортних пригод у Дніпропетровській області. Адже з початку цього року на її дорогах сталося уже понад півтори тисячі ДТП з постраждалими. Про це повідомляє "Відомо" з посиланням на патрульну поліцію регіону.

За достеменними даними правоохоронців, у аваріях на дорогах Дніпропетровської області з початку нинішнього року уже травмувалося 1884 особи та 188 людей на місці чи від отриманих травм загинули.

Серед найпоширеніших причин ДТП з потерпілими залишаються:

  • перевищення безпечної швидкості;
  • порушення правил обгону;
  • порушення правил маневрування;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • порушення правил проїзду пішохідних переходів.

Виникає елементарна потреба значно суворіше приборкувати порушників правил вуличного руху. Пора неодмінно карати їх тривалими позбавленнми водійських прав - хіба не так? Чи мають рацію перш за все перехожі-пішоходи, що порушники насправді відбуваються легкими переляками, а точніше легко і спритно відкупляються - і знову гасають по вулицях та дорогах як шалоплені чи навіжені?! Адже з перевищеннями допустимих швидкостей рухаються нині навіть по дворових та міждворових проїжджих смугах. От і приходиться запитувати строгих же неначе стражів правопорядку, скільки цей транспортний розгул ще буде тривати? Та якщо на те пішло, тим паче скільки він буде наростати?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ