Гірська ТГ Київщини має значні бюджетні втрати через неефективне управління

За матеріалами інтернет-видань 20.04.2024 417
Гірська ТГ Київщини має значні бюджетні втрати через неефективне управління

Як повідомила Державна аудиторська служба України, село Гора поблизу Києва ризикує втратити 26 га дороговартісної землі.
Зазначається, що Гірська сільська територіальна громада на Київщині недоотримала до бюджету 147 млн грн та може втратити 26 га землі. Такими є висновки аудиту бюджету громади. Недбало оформлені документи на ці землі роблять їх вразливими. Юридична прогалина може стати причиною для самовільного захоплення або протизаконного привласнення землі громади.
Водночас державні аудитори викрили низку й інших порушень, які загрожують значними бюджетними втратами Гірською територіальною громадою.
Відсутність контролю за використанням її ресурсів та процесом надходжень до бюджету, неефективне управління місцевим комунальним підприємством, зволікання з прийняттям рішень та інші упущення й недоліки вже призвели чи призведуть до недоотримання доходів і непродуктивних витрат на загальну суму 147 млн гривень.
Зокрема, аудит виявив неефективне використання майже 37 млн грн, які були скеровані з бюджету на будівництво школи та пожежного посту, водночас ці об’єкти так і залишилися недобудованими, роботи на них не ведуться.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ