«Глибинної корупції в Україні немає», - Зеленський в Мюнхені

Григорій Давиденко 17.02.2023 358
На зображенні може бути: 1 особа, сидить та текст

    Президент України Володимир Зеленський вважає, що післявоєнне українське суспільство не буде миритися із корупцією в країні і впевнений у тому, що її в Україні викорінять.

    Про це він повідомив на 59-й Мюнхенській безпековій конференції

    Пряма мова: "Глибинної корупції в Україні немає. Багато чого вимила ця війна. Багато хто побіг із нашої держави, якщо казати відверто.

Багато хто залишився з окупантами за своєю волею. І такої інформації дуже багато...

    Наше післявоєнне суспільство не пробачить будь-які корупційні кроки, і тому я впевнений: ми це поборемо.Тобто, незважаючи на війну, ми працюємо. Авжеж, є ті чи інші моменти. На жаль, люди у світі, а це було в часи всіх війн: хтось воює, а хтось користується війною. Я впевнений, що ми все це поборемо, тому що цього всього залишається вже не так багато".

🍖 Олексій Резніков: Яйця по 17 грн, жарти з Таро, сім'я, Міноборони,  загроза життю - YouTube

    Ці відповіді В. Зеленського шокують і громадян воюючої країни, і демократичний світ. Наші рідні воїни  в окопах щодня ведуть у бій з ворогом, і вимагають від влади СЬОГОДНІ такої ж самовіддачі. Зовсім не варто чекати закінчення війни, аби долати корупцію. Це слід було зробити ще три роки тому, як і було обіцяно.

   Якщо та, що є корупція в Україні не глибинна, то яка - поверхова? Лише перелік висловлених органами правопорядку гучних підозр і звільнень 1 лютого 2023 р. призвів би, у правовій державі, як мінімум до відставки усього уряду. Одне Міноборони чого варте, де маса крадіжок при закупівлях, лише резонансні яйця по 170 грн. десяток багато про що свідчать, та картопля до 36 гривень, і т. п. Та очільник міністерства Олексій Резніков, схоже, планує сидіти в геть "зашквареному кріслі і далі, ще й обманює народ "яйцями в кілограмах". Його підлеглі так натхненно крали і дурили державу, а він, виходить, ні при чому. Від слова зовсім. Це або некомпетентність, або дольова участь. І за перше, і за друге мінімальна кара - відставка.

    Проте в нас навіть звільнення застосовується дуже рідко, і практично ніхто із ТОп-корупціонерів не сідає. За свідченням у ЗМІ незаконно звільненого в 1920-му з посади - бо всі його застереження щодо широкомасштабної війни з рф збулися - заступника секретаря РНБО, генерала Сергія Кривоноса, Зеленський запрошує на поважні посади людей переважно не за професійними якостями, а за принципом особистої відданості. А з таким підходом корупція, вочевидь, не буде подолана ні до кінця війни, ні до кінця каденції "гаранта"...

     Цікавими роздумами на цю ж тему поділився в соцмережах відомий політолог-міжнародник, депутат ВР чотирьох скликань Тарас Чорновіл. Далі його пряма мова.

    На Мюнхенській безпековій конференції Зеленський повторив свою тезу про відсутність в Україні глибинної корупції. Це була відповідь на питання, тому говорив не з папірчика чи монітора, а зі свого каламутного потоку свідомості. Може, він і справді вірить, що при ньому корупція зникла. А всі ті розкрадання на сотні мільярдів - це ж на хорошу справу, точніше, на правильні рахунки... Тому вже вдруге повторює те, від чого в союзників і друзів України волосся на голові дибки.

    Річ же в тому, що страшна не сама хвороба. Страшніше, коли головний відповідальний за її лікування повністю в ній потонув. А ще в багато разів страшніше, коли він навідріз відмовляється визнавати і власну, й суспільну хворобу. А отже, він навіть думки не допускає, щоб викорінювати таке зло - адже він його не бачить... Минулий онлайн виступ, де він це бовкнув, був ще до цих диких викриттів та в інших реаліях, коли партнери намагалися не помічати всіх зловживань цієї влади. Сьогодні ж, коли вся преса західного світу написала про жахливу корупцію в Україні під час війни, ця брехня не просто тупа, вона є плювком в очі союзникам та демонстрацією певної неадекватності.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ