Глобальні ринки демонструють високий попит на українську кукурудзу

За матеріалами інтернет-видань 22.09.2024 257
Глобальні ринки демонструють високий попит на українську кукурудзу

У вересні Україна експортувала 200 тисяч тонн кукурудзи, і хоча це перехідний період, основні обсяги експорту очікуються в жовтні, листопаді та грудні. Про це повідомляють аналітики Всеукраїнської Аграрної Ради.

Зазначається, що минулого маркетингового року Україна експортувала близько 30 мільйонів тонн кукурудзи. Однак, цього сезону очікуються значно менші обсяги через зменшені запаси — на 1 вересня на складах було лише 600 тисяч тонн.

"Ми прогнозуємо збирання кукурудзи 21-22 мільйонів тонн, з яких близько 5 мільйонів буде спожито на внутрішньому ринку. Експортний потенціал кукурудзи оцінюється на рівні 15-17 мільйонів тонн, що майже вдвічі менше," — зауважили експерти.

Вони додали, що глобальні ринки демонструють високий попит на українську кукурудзу, особливо в Іспанії. Там  до кінця минулого тижня ціна піднялася до $222-224 за тонну, тоді як на початку тижня стартувала з $215. Португалія також підключилася до закупівель.

"Американські експортери пропонують кукурудзу на $2-3 за тонну дешевше, що змушує імпортерів, зокрема Іспанію, переходити на американську кукурудзу в листопаді та грудні," — розповіли аналітики.

За їх прогнозом,  ціни на кукурудзу продовжать зростати у другій половині сезону.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ