Гній допоміг фермеру з Данії зібрати з гектара 6, 5 тонн озимого ріпаку

За матеріалами інтернет-видань 17.06.2024 430
Гній допоміг фермеру з Данії зібрати з гектара 6, 5 тонн озимого ріпаку

Як передає SuperAgronom.com, фермер з Данії отримав з гектара 6,5 т озимого ріпаку завдяки природним добривам.
Зазначається, що Ларс Рііс посів третє місце на цьогорічному конкурсі Yield Enhancement Network Awards. Своєму успіху він завдячує внесенню свинячого гною, який закрив 80% від потреби культури в азоті.

За словами Ларса, гній з власного свинокомплексу відіграє важливу роль у підтримці високоврожайних і здорових культур та значною мірою компенсує покупний азот.
Ларс керує свинофермою площею 400 га на північному заході країни на маленькому острові Морс. У плануванні системі живлення ріпаку він відштовхується від загального державного ліміту на внесення азотних добрив у 200 кг N/га. При цьому 160 кг N/га він отримує зі свинячого гною, а решту 40 кг N/га — з мінеральних добрив.
Перше внесення свинячого гною відбулося перед сівбою у серпні, коли він вносився культиватором на глибину 10 см.
У квітні внесення свинячого гною здійснюється із внесенням 30 кг N/га сульфату амонію. Сівбу починають приблизно з другого тижня серпня з низькою нормою висіву — 25 рослин/м². Це дозволяє культурам добре прижитися в теплих умовах, забезпечуючи достатньо місця для добре розгалуженого пологу, який може витримати холодні зимові температури.
Фермер вирощував гібрид Авірон (на 80 га), середній показник врожайності якого за 10 років становить 5,7 т/га.
До того ж, норми висіву були зменшені вдвічі, для розвитку сильних рослин з великою кількістю бічних розгалужень і стручків.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ