ГОЛОВНІ НОВИНИ ДНІПРА ТА ОБЛАСТІ 12 ЛЮТОГО

За матеріалами інтернет-видань 12.02.2024 294

Павлоград без світла, затримали ймовірного вбивцю посадовця з Нікополя і так далі

Оперативні новини Дніпра та Дніпропетровської області за 12 лютого 2024 року в хроніці подій від редакції Суспільне Дніпро.

Жили під обстрілами: історії собак, яких евакуювали до Дніпра з зон бойових дій

У Дніпрі, у притулку "Улюблена дворняга", живе понад 700 тварин. Це собаки з Донеччини, Луганщини, Харківщини, Херсонщини та Дніпропетровщини. Половину з них до прихистку привезли вже під час повномасштабної війни, розповіла Суспільному засновниця Тетяна Заєва.

На житломасиві Дніпра невідомі пошкодили могилу бійця та інші поховання

На житловому масиві Таромському в Дніпрі невідомі пошкодили могили на кладовищі. Зокрема, й місце поховання загиблого у Бахмуті військового Андрія Козлова. Зірвали державні прапори та зламали хрест, розповіла Суспільному його дружина Вікторія.

За словами місцевого жителя Володимира Гульчака, на кладовищі пошкодили зо два десятки могил та надгробків. Це сталося надвечір 8 лютого.

Мотиви та причетних до акту вандалізму наразі з’ясовують правоохоронці, каже речниця поліції Дніпра Аліна Стадник.

"Усі пошкодження зафіксовані. Зараз правоохоронці проводять перевірку, встановлюють свідків", — зазначила вона.

За тиждень на Дніпропетровщині на ГРВІ захворіли 13 тисяч людей. Яка ситуація з грипом та коронавірусом?

За тиждень на Дніпропетровщині на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), включно із COVID-19, захворіли 13 390 людей. Показник захворюваності на ГРВІ, зокрема грип, у порівнянні з попереднім тижнем зріс на майже 15,6%. У кількох містах та районах області зафіксували перевищення епідпорогу. Зокрема, це Тернівка, Жовті Води та Синельниківський район. Серед хворих на ГРВІ понад 6% людей — з COVID-19. За тиждень зареєстрували 430 випадків, що на третину більше від попереднього тижня. Майже сто людей лікуються в стаціонарі. Двоє померли.

Жителі Павлограда можуть скористатися "пунктами незламності"

У Павлограді на Дніпропетровщині тривають ремонтно-відновлювальні роботи з відновлення електропостачання після атаки військових рф . У деяких мікрорайонах міста світло наразі відсутнє.

Жителям, чиї домівки знеструмлені, пропонують скористатися послугами "пунктів незламності". Їх у місті 20.

Домівки понад 15 тисяч родин на Павлоградщині заживили за резервними схемами

Станом на 10:00 за резервними схемами заживили домівки більше ніж 15 тисяч родин у Павлоградському районі. Про це повідомили на Facebook-сторінці компанії "ДТЕК Дніпровські електромережі".

Затримали підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя

Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя Віталія Журавльова, яке сталося,як ваідомо,  8 лютого.

За даними слідства чоловік здійснив понад 20 пострілів у потерпілого та кинув в салон автомобіля гранату, що призвело до загоряння автомобіля та смерті посадовця.

У Дніпрі ексначальнику КЕВ ЗСУ повідомили про підозру

У Дніпрі колишньому начальнику квартирно-експлуатаційного відділку Збройних сил України повідомили про підозру у розтраті 1,5 мільйона гривень та зловживанні службовим становим становищем.

Через атаку БпЛА на Павлоградщині були знеструмлені сім шахт

Сім шахт та завод були знеструмлені у Павлоградському районі через удари БпЛА. На момент атаки під землею перебували понад 1000 працівників. Людей на поверхню не виводили, адже шахти та завод заживили за резервною схемою.

Станом на 9:30 у Павлограді та прилеглих територіях без світла близько 30 тисяч абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

У Павлограді почали заживлювати котельні після атаки БпЛА

Станом на 08:30 у Павлограді почали заживлювати котельні, повідомили у міській раді. Водопостачання працює в штатному режимі. Лікарні досі на резервних джерелах електроенергії.

Збиті ракета та БпЛА. Як минула ніч на Дніпропетровщині у ніч на 12 лютого

Ракету рф збили сили ППО над Новомосковським районом Дніпропетровщини у ніч на 12 лютого. Над Павлоградським — шість БпЛА.

Також армія рф вдарила з артилерії по Нікопольщині. Загиблих та поранених немає.

07:47

На Павлоградщині близько 29 тисяч людей перебувають без світла через атаку БпЛА

Станом на ранок 12 лютого, близько 29 тисяч будинків перебувають без світла у Павлоградському районі Дніпропетровщини через нічну атаку дронами. У Тернівці – 10 тисяч абонентів без води. Енергетики продовжують відновлювати електропостачання.

07:19

На чотирьох вулицях у Дніпрі відключатимуть світло

У Дніпрі через ремонтні роботи з 8:00 до 17:00 12 лютого припиняли подачу електроенергії мешканцям чотирьох вулиць.

"Це — не люди. Скільки горя наробили"

На житловому масиві Таромському в Дніпрі невідомі пошкодили могили на кладовищі. Зокрема, й місце поховання загиблого у Бахмуті військового Андрія Козлова. Зірвали державні прапори та зламали хрест, розповіла Суспільному його дружина Вікторія.

"Тут жінка живе неподалік. Побачила дітей, вони розгулювали з прапором, почала їх наздоганяти. Не догнала. Вони два прапори кинули біля її будинку й утекли", — каже вона.

Люди йдуть на кладовище — оглянути місця поховання рідних. Фіксують пошкодження на мобільні телефони та прибирають на могилах. Багато пам’ятників від удару розломилися на частини.

Серед повалених та побитих, каже староста квартального комітету Таромського Сергій Більговський, — бетонні й гранітні надгробки.

"Пам’ятників дуже багато, ми навіть не знаємо точно кількість їх. Хто що зробив - невідомо", — говорить він.

Декому доведеться відновлювати одразу по кілька пам’ятників — показує два пошкоджені надгробки своїх знайомих місцевий житель Володимир Гульчаков.

"Понівечили якісь нелюди. Це — не люди. Скільки горя наробило. Немає слів", — говорить він.

Чи шукають винних

Мотиви та причетних до акту вандалізму наразі з’ясовують правоохоронці, каже речниця поліції Дніпра Аліна Стадник.

"На місці працювала слідчо-оперативна група. Всі пошкодження зафіксовані. Зараз правоохоронці проводять перевірку, встановлюють свідків", — зазначила речниця.

За словами місцевого жителя Володимира Гульчака, на кладовищі пошкодили зо два десятки могил та надгробків.

На Дніпропетровщині затримали 59-річного чоловіка, який здійснював незаконний вилов риби на березі річки Дніпро в с. Камʼяно-Зубилівка Солонянського району.

Про це йдеться на сайті обласної поліції.

За повідомленням, у місцевого жителя правоохоронці вилучили жилкові сітки та незаконний улов. За підрахунками сума завданого державі збитку становить понад 70 тисяч гривень.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Чоловіку загрожує штраф або обмеження волі на строк до 3-х років.

Виловив сітками на 150 тисяч гривень. На Дніпропетровщині викрили ймовірного браконьєра


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ