Google оцифрує руйнування в українських містах і селах

За матеріалами інтернет-видань 08.04.2022 647

Міністерство внутрішніх справ України спільно з експертами світового технологічного гіганта Google розпочали проєкт з оцифрування наслідків військової агресії російської федерації проти України. Він зафіксує завдані російськими окупантами руйнування в українських містах та селах. Про це повідомило МВС України, передає "Фермер Придніпров'я".
За словами заступника міністра внутрішніх справ України Ігора Бондаренка, проєкт стартував зі звільненого міста Ірпінь, і одночасно роботу розпочинають декілька команд.

"Ця інформація буде розміщена на Картах Google та буде доступна для широкого загалу. Увесь світ має бачити, як наші міста виглядали раніше й що з ними скоїв агресор», - наголосив Ігор Бондаренко.

Також планується, що новий проєкт буде в загальному доступі для людей, які хочуть володіти об‘єктивними даними про місцевість та своє нерухоме майно. Окремо створять сервіс для правоохоронців та рятувальників, які можуть використовувати його, як інформаційно-довідковий ресурс для координації своїх дій та додаткової фіксації стану речей у регіоні.
Перші результати початку злагодженої роботи можна буде оцінити з наступного тижня. Фахівці Google обіцяють оприлюднити перші панорамні знімки зруйнованих вулиць та будівель у м. Ірпінь.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ