Гуртом і батька легше бить

За матеріалами інтернет-видань 05.01.2022 393
Гуртом і батька легше бить

За спостереженнями українських полярників на антарктичній станції «Академік Вернадський», пінгвіни організованими шеренгами «марширують» до океану, щоб поласувати крилем. Чому вони роблять це гуртом? Відповідь дав біолог Національного антарктичного наукового центру Артем Джулай. Він розповів, що у воді на пінгвінів завжди чатують хижаки, частіше морські леопарди, рідше косатки. Якщо кинутися за їжею гуртом, то ризик для кожного птаха менший, ніж якщо харчуватися поодинці. Адже поки леопард вхопить когось одного, інші спокійно поїдять крилю.

Часто пінгвіни підштовхують одне одного стрибнути першим у воду, бо перший «сміливець» найбільше ризикує стати жертвою. Тому іноді вони можуть тупцювати на березі до пів години, доки найхоробріший пірне в океан. Тоді вже за ним масово кидаються інші.

Цікаво, що у воді пінгвіни часто намагаються врятувати свого товариша, який потрапив до пащі леопарда. Для цього вони починають «навертати» кола біля хижака, щоб він розчепив щелепу, прагнучи захопити ще одну здобич.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ