»...І хлібороб сіє для того, щоб жати...»

За матеріалами інтернет-видань 25.03.2023 420
»...І хлібороб сіє для того, щоб жати...»

Триває Великий піст. 25 березня  - остання поминальна субота у цьому Великому пості. Прихожани  моляться за душі усіх тих, кого забрала ця страшна війна, та усіх від віку спочилих православних християн. Щодень ми наповнюємося  молитвами і мудрістю просвітлених святих.

Дніпровська єпархія Православної Церкви України поділилася уривком роздумів святого Івана Золотоустого про піст.

Що ти, брате, зібрав за допомогою посту? Адже і хлібороб сіє для того, щоб жати, і купець для того звершує подорожі в чужі краї, щоб зібрати майно, і керманич для того перепливає багато морів, щоб наповнити корабель товарами. Не кажи мені, що ти так багато днів постив, не з’їв того й іншого, не пив вина, пережив нечистоту, а покажи мені, чи став ти лагідним після того, як був гнівливим, чи зробився людинолюбним після того, як раніше був жорстоким, бо, якщо ти упоєний гнівом, то навіщо пригнічуєш свою плоть?
Якщо всередині заздрість і користолюбство, то яка користь від пиття води? Тепер шукаю не того, яка трапеза, але чи відбулася переміна злого напрямку думок. Якщо пані, тобто душа, перелюбствує, то навіщо бичуєш служницю, тобто утробу? Якщо душа втратила чутливість, то навіщо виснажуєш тіло? Говорю це, не обвинувачуючи вас, а заради легковажних. Якби я побачив, що ви злітаєте високо, то все ж таки бажав би, щоб ви злітали ще вище. Такою є тиранія любові. Як грошолюби, чим більше зберуть золота, тим більше його шукають, так і ми сильніше бажаємо для вас успіху
.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ