«І, мамо, я знаю, ти переживаєш, я - в шапці...

За матеріалами інтернет-видань 17.03.2022 655

Голова Чернігівської ОДА(ОВА) В'ячеслав Чаус  кожного воєнного дня виходить на зв'язок у Телеграм - каналі  із земляками, повідомляє про обстріли цивільної інфраструктури, про поранених і вбитих,  і про вдячність ЗСУ.  Цього разу у Телеграм - каналі В'ячеслав Чаус виділив три проблемних блоки,  якими опікується наразі влада.

  • "Блок перший: відсутність світла, води, тепла, частково газу. Дехто пише, що ми нічого не робимо.Скажіть це аварійним бригадам Обленерго, Чернігівгазу, водоканалу, ТЕЦ. Скажіть це рятувальникам ДСНС, які під обстрілами щогодини намагаються латати дірки на мережах.Подивіться їм в очі, і скажіть, що вони нічого не роблять.

По електроенергії вчора по нашим мережам були знову нанесені в деяких місцях удари. Енергетики працюють. Не все так добре, як ми планували, але не безнадійно, як на мене.
 

  • Блок два. Дехто з вас пише, що у підвалах (без конкретики, до речі) сидять люди без їжі і без води.Чи може таке бути? Може, в окремих підвалах. Адже дійсно, дуже багато об’єктів укриття, багато точок. Працює Чернігівська міська рада, працюють десятки волонтерів щодо забезпечення їжею та питною водо. Але, звісно, деякі суб’єкти можуть випадати. Давати їх ідентифікувати. Будь ласка, біля кожного з таких об’єктів є військові. Через військових сигналізуйте, що до вас не доїжджає вода або їжа, і ми включимо цей об’єкт в адресну доставку.

 

  • І третій блок – «зелений коридор». Дехто з вас пише, чому ви не робите «зелений коридор». Шановні, зробити «зелений коридор» - це не нажати зелену кнопку, і не включити зелене світло. Зробити «зелений коридор» - це домовитися з російськими п..сами, щоб вони припинили обстрілювати нашу землю, і тим самим дали можливість вивезти людей. Сьогодні буде черговий раунд переговорів. І центральна, і місцева влада над цим працює, спільно з командуванням ЗСУ. Про це зараз кажу відповідально. Ніхто не боїться відповідальності. Я не боюся відповідальності, і я беру відповідальність за всі рішення і за всі дії, які я приймаю, але я не хочу відправляти на вірну смерть дітей міста Чернігова. Тому «зелений коридор» буде виключно, як ми домовимося. Сьогодні такі перемовини будуть проходити, чим завершаться будемо інформувати.

Окремо звертаюся не до чернігівчан, а до тих, хто знаходиться в інших областях України і намагається коментувати в соціальних мережах і розганяти панічні настрої, що тут руські бігають по місту з автоматами – приїдьте подивіться. Нема тут росіян з автоматами. Не сійте паніку, будь ласка. Збройні Сили працюють.

  • ... Кожен з холодною головою займається своєю справою: ЗСУ ї…ть русню; комунальники працюють над відновленням мереж: волонтери працюють, щоб забезпечити їжею і водою громадян міста і ЗСУ.

Все буде Україна!
Віримо в Бога і в Збройні Сили України!
І…мамо, я знаю, ти переживаєш, я – в шапці", - написав очільник Чернігівщини В'ячеслав Чаус.
    
    
   


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ