І ворогів будемо давити, як часник в ступці, щоб пекло їм і на цьому світі, і на тому

Марина Бабич 19.04.2023 387
І ворогів будемо давити, як часник в ступці, щоб пекло їм і на цьому світі, і на тому

Я не знаю смачнішої смаженої картоплі, ніж із дрібно нарізаним часничком. Викладаєш на тарілку такі розслаблені після пательні картопляні шматочки, на них видніються біленькі часникові кружальця -   і запах на кухні - можна втратити свідомість! А якщо додати до такої вечері салат із кислої капусти і скибку свіжоспеченого хліба, то ви схопили "Мішленівську зірку" серед домашніх ресторанів завдяки пекучій українській харизмі! Саме її нашим стравам додає часник. Причому з різними продуктами він звучить оригінально: із креветками, із лососем, із зеленню,  навіть із простим салатом. Чого це я про часник? Так сьогодні ж його День!
За що люблю часник? За характер. Вміє він, де треба підсилити смак, де треба замінити відсутній інгредієнт у страві, а де й примусити закрити рота через надмірну гостроту. У нього нібито 300 різновидів. А суть незмінна - природний антибіотик. Все патогенне його жахається, хвороби відступають і поновлюються сили у людини.
Пам'ятаю, як у бабусі на городі ріс такий часник, як кулак. У мене ж тільки кулачок. Але мій рідний, і  майже в кожній страві. Я скоряюсь йому через палючі здібності та лікувальні властивості.
На думку медиків, є кілька причин додавати часник до свого раціону. Він обов'язковий при застудах і ГРВІ, при слабкому імунітеті, при хворобах кишківника, жовчного міхура, зубів та ясен. Як саме він лікує, науковцями не доведено, але він містить рослинні антиоксиданти, які захищають організм від важкої їжі, стресу, депресій і поганого настрою.
Зазначається, що в 100 г часнику -  80% денної потреби вітамінів, які відповідають за здоров'я нервової системи і роботу мозку. Зрозуміло, що ці 100 грамів з'їсти неможливо та й не варто, але 3-4 зубчики на день  будуть стійко берегти ваш імунітет в умовах тривог і війни. А якщо ще додаватимете до різноманітних страв - то взагалі боятися нічого з таким "воїном"! Єдиний недолік у цього білого лікаря, так це незнищенний запах для оточуючих після його вживання. Кажуть, жування петрушки і шоколаду допомагає. Не перевіряла. Але точно знаю, що український часник - найпекучіший за будь - який інший, китайський чи турецький. Бо все пекло землі нашої  увібрав в себе. Тому будемо  давити ворогів, як часник в ступці, щоб пекло їм і на цьому світі, і на тому...
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ