І ЯПОНІЯ ВМОВЛЯТИМЕ ІРАН НЕ ПОСТАЧАТИ ДРОНИ РОСІЇ

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2023 188

 

Прем’єр-міністр Японії Кісіда проситиме Іран припинити постачання зброї до рф, - Reuters

кісіда

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда під час візиту міністра закордонних справ Ірану Аміра Абдоллахіана має намір просити Тегеран припинити постачання озброєння до росії, яке вона використовує у війні проти України.

Про це пише Цензор.НЕТ із посиланням на Reuters.

Як повідомляється, міністр закордонних справ Ірану Амір Абдоллахіан відвідає Токіо в неділю, 6 серпня, де зустрінеться зі прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою.

Під час зустрічі говоритимуть й про війну в Україні. Зокрема, Кісіда проситиме Іран припинити постачання зброї до росії.

Зазначимо, росія використовує іранські дрони для завдання ударів по території України. Захід неодноразово заявляв, що росія домовилася з Тегераном про постачання безпілотників, але москва та Іран довгий час всіляко відкидали ці звинувачення. Після надання реальних доказів застосування рф дронів іранського виробництва Тегеран змінив позицію та визнав свою причетність.

Окрім того, росія за допомогою Ірану будує на своїй території завод з виробництва безпілотників, який надалі може мати значний вплив на війну в Україні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ